Franciaországban szeretnék egyetemre járni. Főleg a biológia érdekel. Megéri kimenni? Milyen az élet ott?
Az albérletek drágák és nincs kolesz, ez most a legnagyobb baj az egyetemen tanulással.
Menj és nézd meg a Top100 Univertities-t, hol vannak a franciák. Én nem mennék, az biztos.
20 éven belül kell itthon ledolgoznod azt az x évet, ha ez nem valósul meg, akkor ki kell fizetned a tandíjadat (ami, hát ugye, Nyugaton úgyis jól keresnek az emberek, elvileg nem kell problémát okoznia...).
Én inkább mennék egy itthoni, neves egyetemre, mint külföldön egy névtelenre. De te tudod, mire odakerülsz addigra úgyis 5x megváltoztatod az álláspontodat. Én is 9.-ben újságíró akartam lenni, most meg nem éppen azt tanulok, bár szoktam publikálni.
szia!
nancy-ban vagyok erasmuson, bár én bölcsész vagyok. én irtóra megszerettem itt lenni, a légkört, mindent, bánom, hogy nem ide jöttem eleve, mert a hallgatói szerződésemet aláírtam anno otthon, de már mindenképpen itt képzelem el a jövőt, és neked is csak ajánlani tudom, hogy minél hamarabb elgyere, főleg, ha már megtanulod a nyelvet. azonban ha rám hallgatsz, érettségi után kimész egy évre dolgozni fr.o.-ba, egyrészt azért, hogy tényleg ráálljon az agyad a franciára (azért az egyetemi tanulmányokat elsajátítani egy idegen nyelven nem olyan könnyű -ha kéttannyelvűbe jársz,akkor talán nem szükségszerű. én mindenesetre küzdök a megértéssel nagyon...-), meg hát pénzügyi szempont miatt is jó, ha összekuporgatsz magadnak.
én havi 400€ ösztöndíjat kapok, ebből 152 € megy el egy 9nm-es koliszobára, amiben tényleg csak a legfontosabbak - ágy,,asztal, szekrény,lámpa, hűtő - vannak a szobámba, mosdó, zuhany a folyosó közepén... mondom azt is, hogy itt, ebben a koliban (mert van vagy 10), ami tényleg a legalja, minden nemzetiség van, a franciákat kivéve.
lényeg a lényeg, hajrá ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!