Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet Francia egyetemek...

Hogyan lehet Francia egyetemekre jelentkezni?

Figyelt kérdés
Mit kérnek ott a felvételihez? Mikor kell elkezdeni a jelentkezést? Milyen szintű nyelvtudást várnak el?

2013. szept. 19. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát minimum DELF B2 kérnek és igazából én most augusztusban a beiratkozáskor bementem az összes kis papírommal, és beiratkoztam.
2013. szept. 21. 22:43
 2/12 A kérdező kommentje:
És mi alapján vesznek fel? Nincs felvételi?
2013. szept. 22. 11:13
 3/12 anonim ***** válasza:

januar 20atol van a jelentkezes a [link]

oldalon keresztul.

A felvetelihez franciara forditott (akkreditalt) erettsegit kernek

es kell egy nyelvtudast igazolo francia vizsgapapir, TCF DELF stb. , a szintben nem vagyok biztos B minimum de jobb a C .

Es hogy meg miket kerhetnek, azt egyeteme, szakja valogatja

Ez utan juniusban kiderul, hogy felvettek -e ,

ha igen akkor az interneten lehet majd veghezvinni az adminisztrativ jelentkezest, de mivel te kulfoldi vagy, neked papir dosszie kell, mert nincs francia tanuloi azonositoszamod.

Ekkor jon a 211 € ,az ezévi kotelezo diak-tarsadalombiztositas, ha nem dolgozol az egyetemi ev alatt min. x orat, es ha nincs ervenyes magyar biztositasod

Illetve az éves tandij attol fuggoen hogy hova jelentkezel, tamogatott vagy -e, stb.

Ha ezt validaltak, kikuldik neked a diakigazolvanyod

Es ekkor jon a pedagogiai jelentkezes, amikor felveszed a targyaidat stb.

Nekem holnap van a rentrée a Sorbonne-on, de meg csak most kezeltek az adminisztrativ jelentkezeses dossziem, varom a postat... holnap meg erdekes lesz :D

2013. szept. 22. 15:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm, sokat segítettél, nem igazán sikerül kibogoznom ezeket a dolgokat a neten. :) Sok sikert!
2013. szept. 23. 14:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Jaj így visszaolvasva még azt nem egészen értem, hogy az akkreditált érettségi mit takar. Ezt még el tudod magyarázni? És te milyen szakra mész? Nem igazán tudom, hogy mit érdemes megcélozni. Én művészettörténetet szeretnék tanulni. De nem igazán tudom, hogy ez az egész projekt mennyire megvalósítható, mivel nem hiszem, hogy hogy a nyelvtudásomat B2-es szint fölé sikerülne fejlesztenem nyárig, szerintem az a maximum, amit össze tudok hozni. :)
2013. szept. 23. 14:19
 6/12 anonim ***** válasza:

nincs nagyon rosta, marha egyszerű bekerülni egy francia egyetemre :) és jó áron is van. nekem elfogadták a B2őt, de van néhány egyetem, ahol kérik a C1et :) sima érettségi, azt majd le kell fordíttatni hivatalos fordítóval franciára és ennyi.

részemről, én nem jelentkeztem januárban, hanem itt bementem az egyetemre megkérdeztem mit kell hoznom a beiratkozáshoz, a külkapcsolatos irodába, kezembe nyomtak egy papírt, hogy mikor jöjjek vissza és milyen papírokkal. akkor gyorsan megcsináltam a nyelvizsgát(3 hetem volt rá) és most szeptemberben bejöttem, elmondták mit csináljak és beiratkoztam :) de persze erre ha nem itt élsz nincs lehetőséged

2013. szept. 23. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:

bocsanat, felreerthetoen irtam, nem az erettsegi az akkreditalt, hanem a szemely aki leforditja-tehat hivatalos forditas.

es valoban nekem is ugy tunik, hogy egyszeru bekerulni, nade nem mindenhova es aztan meg maradj bent :D

forditonak keszulok, LEA szakon

2013. szept. 23. 20:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi most már tényleg értem :)
2013. szept. 24. 11:56
 9/12 kölyök89 válasza:

csak csatlakozni szeretnék a kérdezőhöz. :) remélem olvassa még valaki.

en szeptembertől szeretnék kint tanulni. már meg csináltam mindent az admission-postbac oldalon. Csak azt nem tudtam kibogarászni, hogy kell- e most elküldenem a papirokat vagy elég bevinni akkor mikor beiratkozni megyek? :)

2015. ápr. 23. 15:23
 10/12 kölyök89 válasza:
bocsi a hibákért. ... kicsit kapkodtam
2015. ápr. 23. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!