Hogyan lehet Francia egyetemekre jelentkezni?
januar 20atol van a jelentkezes a [link]
oldalon keresztul.
A felvetelihez franciara forditott (akkreditalt) erettsegit kernek
es kell egy nyelvtudast igazolo francia vizsgapapir, TCF DELF stb. , a szintben nem vagyok biztos B minimum de jobb a C .
Es hogy meg miket kerhetnek, azt egyeteme, szakja valogatja
Ez utan juniusban kiderul, hogy felvettek -e ,
ha igen akkor az interneten lehet majd veghezvinni az adminisztrativ jelentkezest, de mivel te kulfoldi vagy, neked papir dosszie kell, mert nincs francia tanuloi azonositoszamod.
Ekkor jon a 211 € ,az ezévi kotelezo diak-tarsadalombiztositas, ha nem dolgozol az egyetemi ev alatt min. x orat, es ha nincs ervenyes magyar biztositasod
Illetve az éves tandij attol fuggoen hogy hova jelentkezel, tamogatott vagy -e, stb.
Ha ezt validaltak, kikuldik neked a diakigazolvanyod
Es ekkor jon a pedagogiai jelentkezes, amikor felveszed a targyaidat stb.
Nekem holnap van a rentrée a Sorbonne-on, de meg csak most kezeltek az adminisztrativ jelentkezeses dossziem, varom a postat... holnap meg erdekes lesz :D
nincs nagyon rosta, marha egyszerű bekerülni egy francia egyetemre :) és jó áron is van. nekem elfogadták a B2őt, de van néhány egyetem, ahol kérik a C1et :) sima érettségi, azt majd le kell fordíttatni hivatalos fordítóval franciára és ennyi.
részemről, én nem jelentkeztem januárban, hanem itt bementem az egyetemre megkérdeztem mit kell hoznom a beiratkozáshoz, a külkapcsolatos irodába, kezembe nyomtak egy papírt, hogy mikor jöjjek vissza és milyen papírokkal. akkor gyorsan megcsináltam a nyelvizsgát(3 hetem volt rá) és most szeptemberben bejöttem, elmondták mit csináljak és beiratkoztam :) de persze erre ha nem itt élsz nincs lehetőséged
bocsanat, felreerthetoen irtam, nem az erettsegi az akkreditalt, hanem a szemely aki leforditja-tehat hivatalos forditas.
es valoban nekem is ugy tunik, hogy egyszeru bekerulni, nade nem mindenhova es aztan meg maradj bent :D
forditonak keszulok, LEA szakon
csak csatlakozni szeretnék a kérdezőhöz. :) remélem olvassa még valaki.
en szeptembertől szeretnék kint tanulni. már meg csináltam mindent az admission-postbac oldalon. Csak azt nem tudtam kibogarászni, hogy kell- e most elküldenem a papirokat vagy elég bevinni akkor mikor beiratkozni megyek? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!