Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet Francia egyetemek...

Hogyan lehet Francia egyetemekre jelentkezni?

Figyelt kérdés
Mit kérnek ott a felvételihez? Mikor kell elkezdeni a jelentkezést? Milyen szintű nyelvtudást várnak el?

2013. szept. 19. 14:06
1 2
 11/12 anonim válasza:
És ha valaki Sorbonne pszichológiája akar menni angol nyelven?
2018. febr. 2. 10:52
 12/12 anonim ***** válasza:

Sorbonnera kérik a francia b2es nemzetközi nyelvvizsgat én úgy tudom. Nem ott tanulok, de Franciaországban, Párizs szélén élek és onnan egy fel orara van az egyetemem. Amikor én jöttem akkor b2es nyelvvizsga kötelező volt, de nekem nem volt csak egy emelt francia érettségim amiért kaptam nyelvvizsgat, és elfogadtak azt is. De van olyan egyetem ahol kizárólag nyelvvizsgat. Leforditattam az érettségimet, kuldtem egy motivációs levelet, a francia tanarnom irt rólam meg, illetve egy CV-t is küldtem (mindent franciául, de lehetett volna angolul is) majd ezek után behivtak egy vizsgára úgymond, ahol írásban és szóban is kellett teljesítenem(franciául) de igazából csak személyes volt benne, nem integrálni meg derivalni kellett😅.

Ezután 2 hétre jött a levél hogy felvettek.

Éltem kollégiumban egy évet, de nagyon rossz élmény volt, nekem egyeltalan nem jött be ezért elkezdtem albérletet keresni, szerencsére találtam egy nagyon kis kicsi, de jól felszerelt lakást, elérhető áron, így azóta ott élek.

Szeptemberben megyek vissza, ez lesz a 3.evem, és akkor elkezdek dolgozni egy kavezoban is az Eiffel torony mellett (csak a fizetés miatt mentem, nem szeretem az Eiffel tornyot ennyire😭) meg 2 évem van az egyetemen, de én nagyon szeretem:) a barátom francia, vele az egyetemen ismerkedtem meg, így amikor kint vagyok, 0-24 franciául beszélek, néha beszélek anyaekkal magyarul és így ennyi, ezért már nagyon jól beszélem szerintem. Néha franciául is almodok😂😂

Ellenben örülök hogy nem a belvárosban élek, nagyon zsúfolt 😅

2022. júl. 26. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!