Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Magyar ösztöndíj a yale-re?

Magyar ösztöndíj a yale-re?

Figyelt kérdés
Hol lehetsèges ez?? Hogyan kell jelentkezni ez hogy megy? Ösztöndìjjal mennèk oda csak ez hogyan van hogy müködik? Meg csak 8.-kos vagyok de mar most szereynék elkezdeni készülődni aki tidja hogyan müködik azt kèrem írjon es linkeljen honlapot is ami tud ajanlani olyan helyeket amik segithetnek erre felkèszülni

2014. febr. 20. 19:27
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
ha tantárgyban kérded akkor a kémia fiziki biosz föci matek magyar és persze az angol meg a rajz és tesi is de az nem fontos
2014. febr. 20. 23:40
 12/25 anonim ***** válasza:
48%
A magyar is?
2014. febr. 21. 13:34
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

(világ)verseny eredményeid? kutatási területek, ilyesmi? Attól, hogy általános iskolában 5-ös voltál ezekből a tárgyakból, még eléggé középszerű dolog. Vannak ösztöndíjak, de inkább posztgraduális képzésre, ha valami kiemelkedő tehetség vagy a területeden. Csak azért, hogy a médiában látott yale-feelinget átélhesd, nem fog senki több millió forintnyi összeget fizetni a tandíjadra - és akkor még csak tandíjat nem fizetsz, de se lakás, se kaja, se élet. Szóval még nagyon ráérsz ezzel foglalkozni. Annyit tehetsz egyelőre, hogy jól tanulsz. Ha szerencséd van, TÉNYLEG kiemelkedő tehetség vagy egy adott témában, és azt meg is találod, és fejleszted a gimnázium alatt. Utána bekerülsz az annak megfelelő legjobb egyetemre (esetleg Európán belül gondolkodj, ott könnyű mozogni, akár csak erasmussal is) Ba, Ma, és utána keresel egy megfelelő ösztöndíjat. Nincs olyan, hogy "yale-ösztöndíj".

Amúgy meg egy ösztöndíjat érdemlő embernek nem okozhat különösebb gondot önállóan megtalálni az ilyen programokat... ;)

2014. febr. 21. 13:34
 14/25 A kérdező kommentje:
köszönöm :) egyébként meg nem csak a yale-t néztem. Néztem magyar egyetemek is mint a pázmány (ott tanul a bátyám) vagy mint az ELTE de igaz is van még időm :) köszi
2014. febr. 21. 14:36
 15/25 A kérdező kommentje:
amm meg jó verseny eredményeim föciből fizikából bioszból és infóból voltak
2014. febr. 21. 14:38
 16/25 anonim ***** válasza:

Ember... a Pázmány, az ELTE és a Yale, az három eléggé különböző dolog.

Általában amerikai egyetemre nagyon nem célszerű menni, mert az állami egyetemek nem éppen jó színvonalat képviselnek, olyan alapon mehetnél Kukutyinba főiskolára is. Amik viszont a világ élvonalában vannak, azok MAGÁNEGYETEMEK, mint pl a Yale, ott aztán van tandíj, nem kevés, ezért szükséges az ösztöndíj. Én nagyon meglepődnék, ha pont magyar ösztöndíj lenne a világ egyik legdrágább magánegyetemére....

Na most, gondolom az nem reális, hogy simán ki tudjátok fizetni az ottani tandíjat, ezért valami komoly ösztöndíj kell, vannak ilyenek, de szerintem amerikai kiírású ösztöndíjak és ahhoz igencsak ki kell tűnni, hogy megkapd, de hajrá!

2014. febr. 27. 15:10
 17/25 anonim ***** válasza:

Két évvel ezelőtt állítólag 7..12 millió forint volt ÉVENTE a Yale-en a tandíj. (tekintve a mai magyar helyzetet, nem hinném, hogy kiírnak olyan magyar ösztöndíjat, ahol simán odaadják egy családi ház árát évente. Sztem amerikai ösztöndíjban van ilyen, de ahhoz "ott kell lenni a szeren" eléggé.)

Európán belül viszont könnyebb a dolog! :)

Itt egy cikk, ez hasznos lehet: [link]

2014. febr. 27. 15:19
 18/25 anonim ***** válasza:
Egyébként a cikkben olvasható, hogy maga a Yale (nem meglepő) is kiír ilyen pályázati lehetőségeket!
2014. febr. 27. 15:23
 19/25 A kérdező kommentje:
köszönöm de már meggondoltam magamat :) ha a kb: a korombeliek 90% kiakar menni külföldre és ennek a felének sikerül akkor m.o.-n több lesz a munka lehetőség és jobban megfizetik majd inkább itt maradok :)
2014. márc. 11. 16:07
 20/25 anonim ***** válasza:
90%
Na erre inkább nem mondok semmit... :) Van még időd átgondolni, inkább ezt mondom!
2014. márc. 11. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!