Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Felsőoktatás vagy szakma...

Felsőoktatás vagy szakma külföldön? Szerintetek melyik éri meg jobban? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon érdekelne a véleményetek. Tudom, hogy nekem kell eldöntenem, de kérem a segítségeteket!

Az biztos, hogy külföldre megyek érettségi után (kevesebb mint egy év), ami viszont a gondom, az az, hogy két dolog lenne, ami érdekelne istenigazából, de egyikkel se hiszem, hogy sokra mennék külföldiként egy másik országban, plusz, ha végiggondolom, hogy miután befejeztem az egyetemet, mit tudnék kezdeni azokkal a diplomákkal, mindig arra kell rájönnöm, hogy hiába érdekelnek, maga a munka nem tetszene, amit kaphatnék. Például, hogy érthetőbb legyen, érdekel a nyelvészet, szeretem is, de ha lesz egy nyelvész diplomám, sem a kutatás, sem a tanítás nem vonz. Szóval tök fölösleges lenne, hiába tetszene az a 4-5 év, amíg tanulom, ha utána nem tudok mit kezdeni az életben. (Legalábbis úgy, hogy szeressem is valamennyire azt, amit csinálok.) Ezért gondolkodtam már azon is, hogy eleve külföldiként nem éri-e meg jobban egy szakma?

Szerintetek? Nektek mi a véleményetek? Mi érné meg jobban?

Légyszíves csak ide kapcsolódó, normális válaszokat adjatok! Köszönöm!

2013. nov. 1. 15:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha csak ezek érdekelnek, akkor inkább szakma külföldön.
2013. nov. 1. 17:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Hát gondolkodtam még fordítón, vagy tolmácson, de az a baj ott is, hogy amíg tanulnám, érdekelne, viszont ha belegondolok, hogy egy életen át fordítani, írásban és/vagy szóban, megint csak arra jövök rá, hogy nem akarom. A másik még a pszichológia, de az külföldiként nem tudom, mennyire érné meg, nem tudom egy külföldi pszichológust például mennyire alkalmaznának, mennyire járnának hozzá esetleg, meg egyáltalán mennyire keresett.

De ha valakinek van valami jó ötlete továbbtanulásilag, valami jó fakultás, akkor kíváncsian várom. De az biztos, hogy se itt Pesten, se Magyarországon nem maradok, szóval olyan kell, ami külföldön is működőképes egy külföldi számára.

És szakmaként mi lenne jó választás? Mit gondoltok?

2013. nov. 1. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:
turizmus vendéglátás a jó szakma sztem neked
2013. nov. 7. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!