Fogadtatok már be cserediákot? Voltatok már azok? Milyen?
Szia, nekem francia cserediákom volt. Örültem volna ha lány, de sajnos már csak fiú maradt, mire választhattam. Nekünk 4 kutyánk van, írta, hogy fél a kutyáktól, de kibírta őket. Nekünk szerencsére van plusz egy szobánk, szóval oda tudtuk elszállásolni, de a többiek, akinél nem volt ennyi hely, pl azt csinálták, hogy berakták a saját szobájukba, ők meg aludtak a nappaliban/szülőknél/tesónál addig. Nem nagyon találtuk meg a közös hangot, elég visszahúzódó volt, a szabadidőnkben pedig a többiekkel szerveztünk programot, így mindketten tudtuk élvezni. Este meg nem igazán kellett vele foglalkozni, fürdött, evet és ment is aludni. Utána mi mentünk Franciaországba, én minden percét élveztem, mondjuk tény, hogy úgy néztek rám,mint egy UFO-ra, azt hitték, hogy az őskorból jövök, de aranyosak voltak.
Szerintem mindenképp vágjál bele, felejthetetlen élmény, és nyelvtanulás szempontjából is nagyon hasznos. Amúgy én még középfok közelében sem voltam akkor. :)
Nekem most lesz a 2. alkalom, hogy cserediákot fogadok, ismét németet. :) Első alkalommal kicsit nehezen indult, mert a nyelvtudásom még nem volt túl jó és én is visszahúzódóbb típus vagyok, de nagyon jól telt. Azt, hogy milyen fog jönni előre nem lehet megmondani, de úgy szokták választani az embereket, hogy legyen valami közös érdeklődés :)A szokásaik szerintem nem túlzottan eltérőek, csak nagyobb kényelemhez vannak általában szokva, hisz tudjuk, hogy Németország nem túl szegény. De alapjában véve szerintem nincs ezzel probléma, mert nem lenézőek meg semmi ilyesmi nincs. Nálunk egy szobában aludtunk, én egy matracon ő az ágyamon, de szerintem az a legegyszerűbb, ha megkérdezed tőle, hogy szeretné. A lopástól sem kell félned szerintem, hisz ilyen cserékre rendes emberek mennek, de ha nagyon paranoiás vagy, akkor max a nagy értékeidet elpakolod onnan. A kutyás problémára csak annyit, hogy ha allergiás vagy nem szereti őket, biztos kérhetsz másik párt, vagy megbeszélitek és elfogadja így. A kaján sem hiszem, hogy fennakadna, egyszerűbb dolgokat biztos tudsz készíteni, vagy az előzőnapit amit szüleid csináltak, illetve még mindig ott van a nem otthon evés.
Összességében szerintem nagyon hasznos nyelvtanulás szempontjából, és felejthetetlen élmény tud lenni :) csak ajánlani tudom. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!