Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Fogadtatok már be cserediákot?...

Fogadtatok már be cserediákot? Voltatok már azok? Milyen?

Figyelt kérdés
Szeretnék befogadni német cserediákot, a suliba van egy ilyen program. 10 napra jönne most szeptemberben, aztán tavasszal én mennék 10 napra. Viszont egy kicsit tartok tőle. Én nem vagyok egy nagy társasági ember, sosem tudom miről beszélhetnénk, még magyarul sincs sose témám, nemhogy németül. Gyenge középfokon beszélek, így elég nehezen értenénk meg egymást szerintem. Félek, hogy olyan lány jön, aki teljesen más, mint én, és nem jövünk ki egymással. Meg én igénylem, hogy néha egyedül legyek, ne legyen folyton valaki a sarkamban. A legjobb barátnőmmel sem bírtam 4-5 napnál tovább folyton kettesben. Mikor 1 hetes táborban voltam, és délután szabadidő volt, még onnan is hazajöttem egyszer arra a 2 órára. Szóval nem tudom nekem ez milyen lenne. Persze kibírom valahogy azt a 10 napot, főleg ha jó fej. De nem tudom milyen lenne. Meg alapból a németek olyan mások, mint mi. Más a viselkedésük is, a szokásaik. Meg fogalmam sincs mit csinálhatnánk délutánonként vagy este, alig ismerem én is ezt a várost, nem tudom mit mutathatnék itt neki, örülök ha nem tévedek el a suliig. Amúgy sem vagyok egy bulizós. A legtöbb korombeli más mint én, én inkább visszahúzódó vagyok meg nem egy érdekes ember. Attól is félek, hogy nem lesz neki jó itt, pl. ha fél mondjuk a kutyáktól az elég gáz lenne, mert van 3 nagy kutyánk, meg még macskánk is. A szüleim reggeltől estig dolgoznak, tehát nem igazán tudnak főni max este akkor van másnapra, de nem minden nap. Mondjuk elmehetünk kajálni valahova csak gőzöm sincs hogy itt hova. Pl. kell kutyát sétáltatnom, de félek, hogy mi van ha ő nem akar jönni. Meg nekem franciaágyam van. Nem tudom, hogy neki jó lenne-e ha együtt aludnánk vagy hozzak valahonnan egy matracot és akkor aludjak a földön vagy mi?! Szóval tényleg nem tudom, be merjem-e vállalni. Örülnék ha írni valaki aki már fogadott be vagy volt cserediák, hogy ez milyen, miket csináltak, hogy jöttek ki egymással stb.
2013. szept. 6. 18:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia, nekem francia cserediákom volt. Örültem volna ha lány, de sajnos már csak fiú maradt, mire választhattam. Nekünk 4 kutyánk van, írta, hogy fél a kutyáktól, de kibírta őket. Nekünk szerencsére van plusz egy szobánk, szóval oda tudtuk elszállásolni, de a többiek, akinél nem volt ennyi hely, pl azt csinálták, hogy berakták a saját szobájukba, ők meg aludtak a nappaliban/szülőknél/tesónál addig. Nem nagyon találtuk meg a közös hangot, elég visszahúzódó volt, a szabadidőnkben pedig a többiekkel szerveztünk programot, így mindketten tudtuk élvezni. Este meg nem igazán kellett vele foglalkozni, fürdött, evet és ment is aludni. Utána mi mentünk Franciaországba, én minden percét élveztem, mondjuk tény, hogy úgy néztek rám,mint egy UFO-ra, azt hitték, hogy az őskorból jövök, de aranyosak voltak.

Szerintem mindenképp vágjál bele, felejthetetlen élmény, és nyelvtanulás szempontjából is nagyon hasznos. Amúgy én még középfok közelében sem voltam akkor. :)

2013. szept. 7. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, kifelejtettem, hogy 17/L. Akkor 15 éves voltam.
2013. szept. 7. 11:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nálunk lányhoz csak lány, fiúhoz csak fiú mehet, tehát hozzám mindenképp lány jön. Én örülnék neki ha nem egy pörgős, bulizós lány lenne. Meg nem tudom, hogy külön szobában aludjunk vagy ne. Franciaágyam van ugye, azon aludhatnánk ketten vagy van annyi hely a szobámban, hogy egy matracszerűséget odarakjunk, vagy pedig kimegyek aludni a nappaliba ő meg a szobámba. Nem tudom hogy külön vagy együtt lenne-e jobb aludni, mert ha együtt vagyunk akkor tudunk este beszélgetni stb. Vagy ne egy szobába legyünk? Amúgy egy kicsit félek attól is, hogy egyedül a szobámban. Attól félek, hogy valamit ellop vagy ilyenek. Egyszer mikor kb 10 éves voltam jött a szomszédba egy francia lány, a szomszéd lánnyal pedig jóban voltunk nagyon és hármasban voltunk mindig. Néha egyedül maradt a francia lány a mi házunkban csak 1-1 pillanatra, pl. én fürödtem, a barátnőm kiment a mosdóba, ő meg egyedül volt és ellopott egy csomó mindent. Anyukám gyűrűjét, az én cuccaimat is.
2013. szept. 7. 11:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Az lenne a legegyszerűbb, ha megkérdeznéd tőle, hogy mit szeretne. :) Ha pedig attól félsz, hogy ellopna valamit, akkor addig rakd el más szobába az értékeidet/féltett dolgaidat.
2013. szept. 14. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem most lesz a 2. alkalom, hogy cserediákot fogadok, ismét németet. :) Első alkalommal kicsit nehezen indult, mert a nyelvtudásom még nem volt túl jó és én is visszahúzódóbb típus vagyok, de nagyon jól telt. Azt, hogy milyen fog jönni előre nem lehet megmondani, de úgy szokták választani az embereket, hogy legyen valami közös érdeklődés :)A szokásaik szerintem nem túlzottan eltérőek, csak nagyobb kényelemhez vannak általában szokva, hisz tudjuk, hogy Németország nem túl szegény. De alapjában véve szerintem nincs ezzel probléma, mert nem lenézőek meg semmi ilyesmi nincs. Nálunk egy szobában aludtunk, én egy matracon ő az ágyamon, de szerintem az a legegyszerűbb, ha megkérdezed tőle, hogy szeretné. A lopástól sem kell félned szerintem, hisz ilyen cserékre rendes emberek mennek, de ha nagyon paranoiás vagy, akkor max a nagy értékeidet elpakolod onnan. A kutyás problémára csak annyit, hogy ha allergiás vagy nem szereti őket, biztos kérhetsz másik párt, vagy megbeszélitek és elfogadja így. A kaján sem hiszem, hogy fennakadna, egyszerűbb dolgokat biztos tudsz készíteni, vagy az előzőnapit amit szüleid csináltak, illetve még mindig ott van a nem otthon evés.

Összességében szerintem nagyon hasznos nyelvtanulás szempontjából, és felejthetetlen élmény tud lenni :) csak ajánlani tudom. :))

2013. okt. 12. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!