Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szeretnék cserediákot fogadni,...

Szeretnék cserediákot fogadni, de a szüleim nagyon ellenzik és semmivel sem tudom őket rávenni, hogy beleegyezzenek. Régóta szeretnék már fogadni egy cserediákot, de így elég esélytelennek látszik az egész. Mit tegyek, egyáltalán tudok tenni valamit?

Figyelt kérdés

2013. aug. 3. 16:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószinűleg a szüleidnek is megvannak az indokaik: pl. egy cserediák fogadása nem olcsó dolog, valamint sok ember nem szeret másokat kerülgetni a saját házában/ lakásában. Ezellen szerintem nem tudsz mit tenni.
2013. aug. 3. 17:00
 2/5 anonim ***** válasza:

A saját lakásodba azt fogadsz akit akarsz. Ez a megoldás. Más izéjével nem verjük a csalánt...

Érthető a szüleid részéről, hogy nem szeretnének egy ki tudja milyen szokásokkal (tisztálkodás, étkezés) rendelkező vadidegent kerülgetni a saját lakásukban, aminek gondolom ők fizetik a számláit és ők töltik tele a hűtőt.

2013. aug. 4. 19:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, most már én is másképp látom a helyzetet!
2013. aug. 5. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy megértetted, hogy nem egyszerű ez azért...

Ilyen cserediákos sztorit csak egyet hallottam ismerősi körből, a srác idejött, aztán látták, hogy éjjel trikóban és alsógatyában alszik. Reggel erre vette a ruháit, este levetette, alvás trikó-kisgatyában.... 5 napig öltözött rá és vetkőzött úgy, hogy fürdeni nem fürdött, alsóneműt nem cserélt. Amikor az ismerős ment ki, ott csodálkoztak is, hogy naponta akar fürdeni????

Másik történet viszont nem cserediákos, hanem bébiszitternek ment ki egy lány Franciaországba. Ott szóltak neki, hogy hogyhogy naponta zuhanyzik. Végül reggelente megvárta amíg elmennek otthonról, akkor fürdött le, hogy ne piszkálják. Ellenben az ágyneműt minden nap cseréltették vele az egész családnak....

Szóval egy más kultúrájú emberrel a család életét felfordítani elég rizikós.

2013. aug. 6. 01:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is hallottam már hasonló történetet, de rengeteg pozitív dolgot is, ami nagyon belelkesített. Le kellett csillapodnom egy kicsit és a válaszok segítettek :). Köszönöm!
2013. aug. 6. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!