Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Megéri Amerikában tanulni?

Megéri Amerikában tanulni?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy azt a tudást, amit az amerikai egyetemek kínálnak, itthon is meg tudom-e szerezni, illetve álláskeresésnél mennyire számít a diploma.

2013. aug. 31. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudod megszerezni azt, hogy mas orszagot, mas kulturat megismersz. Az olyan szintü angoltudást sem.

HA hasonló jó-közepes egyetemre jártál, mint kb. egy ELTE v. egy Bécsi egyetem(az utóbbi elismertebb!), akkor azt EUropaban is jobban szeretik mint a Magyar diplomat -

Kb milyen szintü egyetemre lenne esélyed bekerülni?

DE ennyit az altalanos dolgokról - mert milyen szakról, irányról beszélünk? eme infó nélkül kb semmilyen kérdést nem lehet megválaszolni...

Tisztán szakmailag már kicsit egyetemfüggö a dolog, azért nézd meg valamelyik Higher Education Ranking-et (times higher education ranking) mielött az egyetemröl dontessz.

A szakmai dolgokon tul az általános szellemi szinvonal ami körülvesz nagyon fontos, és az USAban is vannak nagyon 'vidéki' helyek, söt nyilan ilyenböl van több - csak éppen rengeteg jobb egyetem is van mint az ELTE vagy a BME. (vidéken is, hiszen sok kiváló egyetem van kisvárosban)

Pl. fizikus, matek szakon az Eltét biztos jobbnak gondolnám mint modjuk egy Kalamazoo College-t (nem voltam ott, de tudtommal elég 'vidéki' hely). De egy Debreceni egyetemnél talán... már összességében nem biztos, mert hiába vszlag szuper a matekoktatás, ha nyomasztóan vidéki az atmoszféra. De ez szubjektív!

Hozzáteszem, csak GBben es NOban jartam egyetemre.

2013. szept. 1. 11:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Most megyek 10.-be, tavaly 4,64 volt az átlagom, kb 130-140 iq-m van, nem tudom hogy ezek mennyire számítanak...

Egyébként konkrétan programozó szakra gondoltam.

2013. szept. 1. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Itthon is meg tudod szerezni főleg az elejét. Tehát inkább master fokozatra érdemes kimenni.

Elmélyíteni a tudást, gyakorlatot szerezni.

Ha van rá pénzed vagy tudsz magadnak szerezni valami assistantshippet vagy tanulmányi ösztöndíjat akkor megéri. Jók az amerikai egyetemek. Igaz nem mindegyik! Kell előtte érdeklődni!

2013. szept. 1. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Nna pont az ilyen diszkrét matekos dolgok MOn is nagyon jók (tudnak lenni). Kombinatorikában allitolag miniatur nagyhatalom vagyunk...

Inkább olyan kéne aki inkább ebben van, én fizikus vagyok.

De sztem pl. az ELTE progmat szakán (amit azonban közelebbröl nem ismerek) azt gondolom erös matematikai alapozást kaphatsz amivel elönyben leszel a legtöbb angolszász, német diákkal szemben. Gondolom a BMEn is van informatikus Bachelor, erre is igaz lehet, nem? Azt gondolom ezt nyugaton is elismerik szakmai körökben.

Érdekes kérdés lehet az is mennyire az elméleti(matek) ill. gyakorlati(robotprogramozás:) dolgok érdekelnek.

Masters-re azért is érdemes kimenni, mert amiben sztem egy 'nyugati' egyetem nagy eséllyel jobb, az az alapozásra épülö szakmi ismeretek, ipari kapcsolatok, mai trendek, drágább technológiák, stb. Nnameg a tanár/diák arány is jobb lehet, sajnos ez MOn sok helyen leépül, ahogy a kormány veri szét az egyetemeket.

Amit a kulturális részéröl irtam, fönntartom, nagyon más lesz a világképed, ha több országban éltél, tanultál, ez gondolom valahol szakmailag is igaz. Egy átlagos angol egyetemen kb 5 kontinensröl lehetnek haverjaid, mégpedig remélhetöleg nem a leghülyébbek (Debrecenben is sok külföldi van, csak éppen -bocs- leginkább nem a krém megy oda tanulni).

2013. szept. 2. 00:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Negyedik, köszönöm a válaszodat!

Inkább az elméleti dolgok érdekelnek.

2013. szept. 3. 16:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Koszi:)

Elte progmat meg bme info kar biztos jo, de asszem nehez bekerulni! Nezd at, kerdezgess itt is mi mas erdekelhet, ezt nem konnyu kitalalni, mar allaskeresesnel sem.

Ev elejen be is jarhatsz nehany orara, nehany szakirany szervez "szakkor" jellegu dolgokat is erdeklodo gimiseknek (mindenki szeretne a jo, erdeklodo diakokat megkapni!)

De ha nagyon mennel kulfoldre, menj, csak mondom, pont ebben az diszkret matekos esetben a legjobb magyar alapkepzesek nagyon is jok, amennyire en tudom. (Erdos Pal egyik olyan magyar volt aki tenyleg vilaghiru, munkassaga maig hullamokat ver)

Off, de egyik baratom pont a computational complexity egyik nagyon elismert muveloje, o is BMEs volt.

Azert nyugodtan add be par kulfoldi egyetemre is a felveteli palyazatot, aztan lesz valami.

Kben GB, Irorszag (dublini trinity college), vagy ETH Zurich, TUMunchen mar nem is lenne jo neked, te kis usafanboy...? ;)

2013. szept. 8. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!