Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Igazságügyi antropológiát...

Buborék122 kérdése:

Igazságügyi antropológiát szeretnék tanulni Amerikában és már gondoltam is egy egyetemre aminek a neve University of North - Carolina Charlotte de nm vagyok biztos benne h ott tudok igazságügyi antropológiát tanulni . Szerintetek tudok?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira sem tudsz angolul, hogy ennek utána nézz, akkor hogy akarsz ott tanulni?

Honlap, fórumok, írj nekik, hívd fel őket... Járj utána! Ennyi minimum elvárható, ha ilyen terveid vannak!

Amúgy baromi nehéz, és iszonyat drága kikerülni. :(

2012. okt. 15. 19:46
 2/9 A kérdező kommentje:
azt hiszem viszonylag tudok angolul ezt igazolja a felsőfokú is csak nm ástam még bele annyira magam a témában mert még van vagy 3 évem érettségiig :P de azért köszi :P
2012. okt. 16. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Mint mondtam: baromi nehéz és drága kikerülni. Kell vízum, meg minden. Legtöbb helyre csak egy konkrét fajta nyelvvizsgát fogadnak el, ha nem az van neked, akkor azt is érdemes letenni, ha ilyen terveid vannak. (Asszem a TELC-et szokták kérni.)

Emellett ugye vízumot kell kapni, ez sem könnyű. Eleve felvételizni nem könnyű. De persze van, akinek sikerül, csak nem egyszerű.

Három én rengeteg idő, az alatt még a szabályok is változhatnak, szóval nézd folyamatosan a dolgokat, hogy úgy tudd irányítani a jövődet, ahogy kell ehhez.

2012. okt. 16. 22:11
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. okt. 16. 22:33
 5/9 anonim ***** válasza:

A UNC Chapel Hill az egyik legjobb state flagship, top 5 allami egyetem magyaran. Azonban a szinten UNC egyetemi rendszerben levo Charlotte nem emlitheto egy lapon vele. Elmegy kategorias egyetem, semmi tobb.

Allami egyetemeknel osztondijat kapni iszonyatosan nehez kulfoldikent. [link]

Nagy britannia fele kacsingatnek, erosen, inkabb. Az EU sokat segit.

2012. okt. 17. 03:04
 6/9 anonim ***** válasza:
A TEOFL nyelvvizsgára gondolt az előttem válaszoló... A TELC egy retek semmi nyelvvizsga, valljuk be!
2012. okt. 20. 18:10
 7/9 anonim válasza:

helyesebben TOEFL. A TELC nem egy retek semmi, csak az egy európai nyelvvizsga, amit máshol nem is ismernek. de itthon pl. elfogadják diplomához, felvételihez.

a TOEFL az amerikai nyelvvizsga, ott szinte mindenhol csak azt fogadják el (sztem), és szerintem minimum C1 szint kell, és 2 évnél nem régebbi nyelvvizsga. (nem néztem utána a te egyetemednek, csak tudom, hogy sok egyetemen így kérik). egyébként nem a nyelvtudás a legnagyobb akadály, hanem inkább a pénz. az USA-ban vannak a világ legdrágább egyetemei. ahhoz képest Európában nagyon olcsón tudsz tanulni.

persze vannak ösztöndíjak, de ezeknek neked kell utánanézned.

2012. nov. 1. 23:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Az egyik előttem hozzászólóval annyiban nem értek egyet hogy "baromi nehéz és drága lenne kikerülni". Egyik ismerősöm angol tudás nélkül kiment kalandvágyból, talált munkát pár napon belül, külföldieknek ingyenes angol tanfolyamra járt, egy év múlva már jól menő vállalkozása volt.

Egyetemnél kicsit nehezebb, de nem lehetetlen, Angliába bekerülni ösztöndíjjal szerintem nehezebb mint az USA-ban.

Amúgy meg ha Mo-n tanulsz és itt doktorálsz és valóban jó vagy akkor amerikai álláslehetőségek is a lábad előtt hevernek. Nem rég írt egy kérdést egy lány hogy nem rég doktorált és Washingtonba várják mert annyira jónak tartják, de honvágy meg család miatt fél kimenni... Bár azt nem tudom hogy ő kulturális antropológiára gondolt e vagy humánbiológia-antropológiára.

2013. aug. 3. 18:09
 9/9 oneluckybastard válasza:

Az egyik előttem hozzászólóval annyiban nem értek egyet hogy "baromi nehéz és drága lenne kikerülni". Egyik ismerősöm angol tudás nélkül kiment kalandvágyból, talált munkát pár napon belül, külföldieknek ingyenes angol tanfolyamra járt, egy év múlva már jól menő vállalkozása volt.

szep esti mese.

2016. aug. 16. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!