Hogy is megy ez a külföldi továbbtanulás?
Eloszor szukseged van arra, h az erettsegidet elismertesd kulfoldon. Ez bizony penzbe kerul, hivatalos forditas aztan recognition. Ezzel foglalkozik a NARIC peldaul.
Valoban szukseged lesz egy angol nyelvvizsga papirra is. IELTS (international english language testing system)amit mar magyarorszagon is megcsinalhatsz (keresd a british council oldalat)
Altalaban a konnyebb szakokon kb 6-6.5 atlagot kell elerned az angol vizsgan.
Egyebkent egyes egyetemek elfogadjak az erettsegit is. ird be a keresobe a szakot amit keresel, azt h london es university. es nezd meg a regocnition oldalt, es/vagy vedd fel az egyetemmel a kapcsolatot.
masreszt ha dolgozni josz, akkor kezdd a melozassal mert az egyetem itt nem olcso kb 3-4E font/ev vagy probalj meg munka mellett tavoktatassal tanulni.
a lenyeg h ha dolgozni josz es mar itt vagy, akkor ezeket a dolgokat konnyebben el tudod itt intezni, kiveve a bizonyitvanyok hiteles forditasat!!!
szoval ha a bizid forditasa es elismertetese, valamint az IELTS vizsgad id meg van, es az egyetem es a szakod azt nyilatkoztak h rendben vagy, akkor mar csak az maradt h fizess az oktatasodert es jarhatsz egyetemre.
Tovabbi infokat talalhatsz a UCAS oldalan. ez az egyetemi es foiskolai pontrendszer itt angliaban:)
udvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!