Mit tudtok a német iskolákról?
Idén kiköltözünk Dasingba. Tudtok a közelbe jó iskolát? Ott hogy van az osztályzás? Bizonyítvány érvényes? Mennyire vannak előítéleteik a magyarokkal szemben? 4-es 5-ös tanuló vagyok, ők azt tudni fogják hogy az itt jót jelent?
12/L
Szinte semennyire.
Max eltudom mondani hogy hívnak hány éves vagyok vannak-e testvéreim. Az angol már egész jól megy...
(egyébként most mennék 7.-be)
Hát kicsit rossz lesz ha újra kell kezdeni de végülis logikus meg jobban járnék mintha kezdeném a 7.-et...
Egyébként megnyugtató hogy tudnak angolul mert a némettel nem sokra mentem volna :D
Amúgy én hallottam valami olyanról hogy 5.-ig van általános, utána 3 iskolafajtát választhatsz.. Hogy is van ez?
utána 3 iskolafajtát választhatsz...
-----------------
Hauptschule, Realschule und das Gymnasium.
Fősuli, gimi később szóba se jöhet..
---------
Ha nem akarsz gimibe járni, vagyis szakmunkásba mégy tovább, akkor a Realschule-t ajánlom. A Hauptschuleval is mehetsz szakmunkásképzöre, de nem minden szakmához elég a nyolc általános. Ezt jó lenne tudnod, hogy mi kell a szakmához.
Hauptschule=8 osztályos
Realschule=10 osztályos (9 osztály plusz szakmunkás=Realschulabschluss)
Gymnasium= 12 osztály (Némelyik szövetségi államban 13 osztályos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!