Iskola Németországban?

Figyelt kérdés

A 8.osztályt Németországban kezdem. Világ életemben kitűnő tanuló voltam, négyesnél rosszabb jegyet még nem kaptam. Attól tartok, hogy ott majd lerontom a jegyeimet. 7.éve tanulok németet, három és fél évig tanultam heti öt órában, de költözések miatt most heti három órában, de mivel előrébb tartok a többiektől, külön foglalkozik velem a tanár. Minden dolgozatot ötösre írok (németből) tanulás nélkül is. Kérdésem az lenne, milyen hátrányokkal fogok ott kezdeni? Földrajz, történelem és hasonló tárgyak, ami külföldön teljesen másképp van mint itthon? Kicsit tartok az egésztől, ezért fordultam ide segítségért.

13/L

2013. ápr. 11. 17:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A tanárok is segíteni fognak és az osztályból is biztos lesz 1-2 emberke, aki segíteni fog, barátkozik majd veled.

Az eleje lesz nehéz, de miután elejössz a dolgokba, biztos hozod a szintedet.

Most nyári szünet van, olvasgass kicsit németül (vannak a korosztályodnak szóló novellák)

de ott a Wikipédia - írogass be történelmi eseményeket, irodalmi vagy zenetörténeti személyeket és olvass róluk németül. Bővíti a szókincsedet és ismételsz is vele, nem utolsó sorban 1-2 új infóra is szert tehetsz. Kereshetsz kémiai, földrjazi, biológiai témákat is, szerintem hasznos lenne.

Emellé egy kis nyelvtani ismétlés, hallásértés gyakorlás, olvasás és nem is lesz sok gond a suliban.

2013. jún. 24. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!