Szerintetek ez így reális elképzelés?
Jelenleg még gimnáziumba járok, de külföldön szeretnék egyetemre járni. Szimpatikus számomra Franciaország is, főleg Lyon, mert nagyváros, de mégsem olyan drága, mint pl. Párizs vagy a Francia Riviéra városai.
Emelt szintű francia érettségit szeretnék tenni, ami kb. a középfokú nyelvvizsgának felel meg, így szeretnék kimenni Franciaországba.
Történelmet és franciát/olaszt szeretnék tanulni egyetemen, mert ezt szeretném tanítani később.
Viszont a családom nem áll jól, már ami az anyagiakat illeti, és ANNYIRA nem tanulok jól, hogy ösztöndíjat kaphassak.
Ezért mindenképpen magamra lennék utalva, tehát az egyetem mellett el szeretnék menni dolgozni. Ha jól tudom, Franciaországban az egyetemi tandíjak az egyik legalacsonyabbak Európában, tehát még magyar szemmel is viszonylag megfizethetőek.
Fenn tudnám tartani magam ottani diákmunkával? Ha esetleg személyes tapasztalataitok vannak, szívesen várom őket! :)
Fiú vagyok. :D
Másrészt, ha itthon végezném az egyetemet, sokkal kisebb eséllyel kaphatnék tanári állást Franciaországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!