Érdemes külföldön diplomát szerezni? Előnnyel indulok, ha külföldön végzem, mintha itt végezném el?
Figyelt kérdés
Angol nyelvterületen van lehetőség ha minden igaz tovább tanulásra,és talán bele vágnék, mert a nyelvtudásomon pl mindenképp több pluszt adna, mint amit itthoni egyetemen sajátítanék el. Meg gondolom munkavállalásnál is kitűnik a külföldi egyetem. Viszont én itthon is jól érzem magam, de ha ebből előnyöm származik( meg amúgy is kaland lenne- meg az eleje nagyon nehéz-), akkor jelentkeznék.2009. szept. 15. 20:25
1/9 anonim válasza:
A nyelvtudásban előny. Azért nem mindegy, hogy melyik egyetemről van szó. Nem azt nézik, hogy külföldi diplomád van-e, ha valami gagyi egyetemen szerzed, akkor kevesebbet ér mint itthon. Valamint a gagyi diplomákat honosítani sem tudod, különbözeti vizsgát kell tenned, nem tudsz továbbtanulni.
2/9 anonim válasza:
Ha van lehetőséged, ragadd meg! :)
Erasmussal is ki tudsz menni itthonról, de az csak 1 szemeszter. Ha tényleg jó az egyetem, akár kint is kapsz a diplomáddal munkát, és az sokkal több (még a gyakorlati és a kezdő fizu is), mint itthon fizetés.
jelentkezz, azzal nem veszítesz, max pár ezer forintot (postaköltésg, lapok, esetleg a nyelvvizsga ára, de annak úgyis hasznát veszed)
Hova mennél, ha szabad érdeklődni?
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
UK-ba szeretnék.
2009. szept. 18. 16:16
4/9 anonim válasza:
Anglián belül? :) Oxford, London Uni, ... ?
5/9 A kérdező kommentje:
Jaj, de gyorsan reagáltál. :D
Skóciai egyetemről lenne szó, de még csak tervezgetés. =)
2009. szept. 18. 16:20
6/9 A kérdező kommentje:
Ja, és azért Skóciaira, mert bár Anglia jobb lenen, de van kint 1-2 ember, aki már beszámolt h milyen, hogy mentek a dolgok, és a suli segítőkész meg ilyenek.
2009. szept. 18. 16:21
7/9 anonim válasza:
Skóciában éltem én is.. :) Glasgow, Edinbourgh, Falkirk, Stirling, Aberdeen. Ezek közül válogass szerintem :)
ténleg nagyon segítőkészek a skótok.
Előző voltam
8/9 A kérdező kommentje:
Kedves vagy, köszi, segítettél. :) Edinbourgh vagy Aberdeen lesz az azt hiszem. =)
2009. szept. 19. 12:02
9/9 anonim válasza:
Attól függ melyik egyetemen, sok a gagyi kint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!