Mennyire nehéz a holland nyelv?
Hát, ez relatív. Ha semmilyen más idegennyelvet nem beszélsz, akkor nem könnyebb más európai nyelvnél szerintem.
Ha NAGYON jól beszélsz németül akkor pár hónap, max egy év intenzív tanulással meg lehet tanulni felsőfokon. Nagyon jó németet értsd: felsőfok és inkább C2 mint C1, mert nagyon könnyen össze lehet keverni a kettő szórendjét és rengeteg szót, valamint kifejezést, sőt az igék alakját is. Ilyen középfokú nyelvtudással semmiesetre se kezdj bele ha nem a konyhanyelv a célod mindkettőből.
Ebből adódik, hogy a holland harmadik nyelvnek jó. Ne válaszd német vagy angol helyett, ha még nem beszéled ezeket nagyon jól, mert "kevesebb aratásért végzed el ugyanazt a vetést"
folyékonyan beszélek németül és angolul, és a múltkor egy holland ismerősömmel p*csarészegen hollandul beszélgettem, elmondása szerint van egy kis akcentusom, de elég jól ment
józanul egy szót se tudok hollandul :D
Németül sokáig tanultam, sajnos kevés foganattal... Talán azért mert csak az iskolapadban próbálták belém verni, de soha összefüggő német mondatot nem hallottam.
Angliában élek, így az angol elég jól megy.
A holland meg annyira viccesen hangzik, hogy megtetszett..
A nyelvtana mennyire nehéz? Nehezebb, mint a németé vagy a franciáé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!