Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A holland nyelv nehéz?

A holland nyelv nehéz?

Figyelt kérdés
A terveim szerint októbertől kezdeném el, a Katedra nyelvsulinál.. Angolul felsőfokon és franciául alapfokon beszélek.. Vagy esetleg más nyelvet tanuljak harmadiknak? Vélemény? :)

2012. aug. 19. 16:41
 1/7 webnyelv ***** válasza:

Alapvetően nem nehéz a holland. Nincs sok igeidő, a melléknévragozás is eléggé egyszerű, általában nincsenek szigorú nyelvtani szabályok. A kiejtésben az a bizonyos krákogós hang jelenthet gondot, amit a G betű jelöl.

A hasznosságán lehet vitatkozni, pl. a német itt Európában hasznosabb. De a helyedben én is szívesen tanulnám, nekem tetszik, bár elsősorban azért szerettem meg nagyon, mert korábban tanultam németet.

A franciából és az angolból is lesznek majd ismerős szavak.

Miért pont a hollandot választanád?

2012. aug. 19. 22:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert szeretnék Belgiumban munkát vállalni egy időre. :)
2012. aug. 21. 15:49
 3/7 webnyelv ***** válasza:
Akkor mindenképpen a hollandot érdemes tanulni. A franciát is még továbbfejleszthetnéd addig, jól jöhet ott.
2012. aug. 21. 21:36
 4/7 anonim válasza:

Én biztos, hogy a franciát választanám.

Belgiumban a francia is éppúgy beszélt nyelv, mint a holland (50-50%... ha nem több!) Az EU nyelve a francia.

Már alapfokú tudásod is van belőle.

A holland rettentő ronda nyelv, és tévedés, hogy könnyű.

2012. aug. 26. 00:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is jobb a francia. Nem csak hogy gyönyörű nyelv is, de többre is mész vele (Belgiumban is, ahogy az előttem szóló írta). Viszont, ha mindenképp hollandot szeretnél, akkor Belgiumban meg Hollandiában tudsz is vele majd boldogulni. Amúgy nem tudom, mennyire lehet nehéz, de ha abból indulunk ki, hogy beszéled az angolt és a franciát is valamennyire, akkor nem lesz neked annyira nehéz. Ugyanis elsősorban németből, angolból és franciából "áll" a holland nyelv, gondolom nem csak szavak, hanem nyelvtan terén is.(persze nem szó szerint, csak nagyon nagyon hasonló) Szóval szerintem neked ilyen nyelvtudással menni fog, nem lesz olyan nehéz. ;)

2012. aug. 26. 00:19
 6/7 webnyelv ***** válasza:
4.! Szerinted miért nem könnyű a holland? Mi az, ami nehéz benne? Szerintem a legnehezebb talán, hogy a személyes névmásnak olyan sok (hangsúlyos és hangsúlytalan) alakja van. Az mondjuk igaz, több benne a rendhagyó ige, mint a németben, mármint múlt időben és a befejezett melléknévi igenév alakjában.
2012. aug. 26. 23:12
 7/7 anonim ***** válasza:
En nemet es angol utan konnyunek talalom a hollandot de valoban neheza kiejtese ugye G hang...es belgiumban francia is jo. sot sztem jobb .az antwerpeni moziban pl a feliratozas ket nyelven volt hollandul es franciaul.am a holland es belgiumi holland kicsit kulonbozo.| en hollandiabol.
2012. aug. 29. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!