Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen lehetőségek vannak...

Milyen lehetőségek vannak külföldön (USA), ha egyetemre akarok menni? Kinek mi a tapasztalata, véleménye erről?

Figyelt kérdés
Idén, vagy januárban valószínűleg kimegyek a páromhoz Washingtonba (ő már 6 éve kint él). A kérdésem az,hogy szeretnék ott egyetemre jelentkezni. A kérdésem az,hogy ott milyen nehéz a felvételi, vagy egyes helyeken csak beiratkozni kell? A másik kérdésem,hogy én munka mellett végezném el, de nem tudom,hogy van-e ott is ilyen lehetőség. Mennyire horribilis összeg ott egy félév mondjuk nem egy büfé szakon? Bármilyen tapasztalat, vélemény érdekel.
2009. szept. 11. 12:03
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Kilehet menni útlevélel, de kint csak 3 hónapig lehet tartozkodni, de ha találsz munkát nem kell hazajönnöd , mert kint is ellehet intézni a vízumot. Egyetem alatt ott nem tudom hány órát lehet dolgozni, de tudtommal 60óra egy hó. Ausztrália meg 40óra egy hó. Egyetemre ha jó tanuló avgy meg minden és sikeres felvételit nyersz, akkor ösztöndíjra is lehet pályázni, mert pl a Harvard meg stb egyetemek nem a állam fizeti, hanem saját maguk, így ők bárkinek adhatnak ha úgy gondolják megérdemli. Előtte is beszéljél jól angolul. Legyélk int legalább 5 hónapig. Egy felsőfokuval nem érsz semmit mikor kint se voltál soha se és nem alaklmaztad a nyelvet. Nem egy papir muttatja meg hogy mennyire tudsz angolul, hanem hogy kint hogy tudsz a másikkal beszélni folyékonyan. Én is készülök ki és ezt barátnőm mondta aki 3 éve kint lakik már.
2009. szept. 24. 15:12
 12/21 anonim ***** válasza:
15:12: van jó pár logikai gubanc abban, amit mondasz, mert ha kimegy útlevélen 5 hónapot, akkor utána a büdös életben nem fognak neki tanuló vízumot adni. Arról nem beszélve, hogy a Harvardra nem jó tanulónak kell lenni, hanem milliomosnak...nem hiszem, hogy oda kapna egy full ösztöndíjat.
2009. szept. 24. 16:16
 13/21 anonim válasza:
full ösztöndijat lehet kapni. Útlevélel 3 hónapot lehet tartozkodni, de 3 napig átkell menni a szomszédba utána újra belehet lépni a államokba. Sokan ezt csinálják, den em lehet kint dolgozni csak munka válalói vízummal, de ahoz, hogy valaki megkapja kell a munka szerződés, hogy felvették stb... Egyetemmel még, hogy a ösztöndíj a kolleszt meg a ilyent nem fedezzi csak a évi 2-3 millios tandíjat! Megélhetéshez 200.000 Ft kell. Ha kinti pénzt nézzük, akkor olyan 60.000 ft. Aki ki akar menni az ki megy és nem a pénzt nézzi. Megprobál szerencsét probálni, de ha egyetemre nem vették fel, akkor nincs baj, mert azzon belül sok lehetőség van kint.
2009. szept. 25. 09:40
 14/21 anonim ***** válasza:
09:40: légyszi mondd már el, hogy hogy lehet full ösztöndíjat kapni, mert én itt jártam/járok egyetemre és már a 3-dik diplomámnál tartok, de full ösztöndíjat még sosem kaptam, pedig az átlagom kifejezetten jó. Nem olyan könnyű ez, ahogy te elképzeled. Te voltál már itt egyébként? Mert valahogy az írásodból nem az jön le.
2009. szept. 25. 09:59
 15/21 A kérdező kommentje:
Most már akkor végképp nem értem, hogyan is működik. Számomra az derült ki, hogy nagyon jó fizetés kell ahhoz, hogy ott valaki elvégezzen egy egyetemet, ahhoz pedig több éves kint tartózkodás kell, hiszen aki most megy USA-ba, az minden bizonnyal nem a legnagyobb jövedelműek közé fog kerülni. Tehát ha most én kimegyek, akkor nem igen lenne pénzem finanszírozni a több milliós sulikat. Full ösztöndíj ügyében meg már végképp bizonytalan vagyok. Egy külföldi nem biztos, hogy ott kap ösztöndíjat. Csak úgy lehetséges, ha itthon jár egyetemre és elnyer egy ösztöndíjat külföldre.Na de az én helyzetemben ilyenről szó sincs. De nehéz.
2009. szept. 25. 12:45
 16/21 anonim válasza:

És melyik egyetemre jársz?

Magánegyetemre jársz? Mert a magánegyetemet nem a állam tartja fel és nem a állam add ösztöndíjat. Előszőr is felvételizni kell, ami nem azt jelenti hogy beadni és majd megmondják hogy felvettek, hanem kemény felvételi van. Mikor már azt küldik ki, hogy felvételt nyert utána tárgyalnak a pénzügyről és utána van az hogy lehet ösztöndíjt kérni, de nem a érettségi és tanulmányi eredmény dönti el, hanem hozzá tartozik, hogy felvételin hogy állt helyet és ha jól tudom kell írni még valamit. Magyarországról nem beszélek, mert itt még azt is felvesszik aki hármas érettségije van, de ő matek stb. tanár akar lenni. Na ott még egy gazdag gyereknek is tanulnia kell és nem a seggét mereszteni a tv előtt.

Én nem tudom melyik rendszerben vagy benne, de hogy már a harmadik diplomádat szerzed gratula, de akkor te is láthatod, hogy olyan emberek bekerülnek, akiknek a érettségijük egy foss, de a tanulmányi átlag is. Csak úgy kerültem be mert sportolnak vagy annyi pontot össze tudtak szedni. Én akartam volna menni jogra ( nem érek vele semmit és nem lesz munkám se) , orvosira, de ott meg az van hogy én a utolsó évem nem 25 előtt lenne így 6.-ik évem millióba kerülne.

Na előszőr is nem Magyarországról kell jelenkezni, hanem ott. Ki kell menni útlevélel( 3 hónap) , ha van kint ismerős nála lakni egy ideig és ha van munka ott úgy is megcsináltatják a munkaválalói vízumot ezért nem kell hazajönni. Tényleg ott azt a legfontossabb bármelyik egyetemnél, hogy folyékony angolt beszéljenek. Én 1 és fél év múva utazok ki barátnőmhőz és mondtam is neki, hogy abban a évben, ha találunk melót, akkor melozok. Utána ha úgy érzem, hogy nagyon jó érzem kint magam, jelenkezem egyetemre.

Azt nem írtam oda, hogy a jelenkezésért is fizetni kell persze, mint itt is. Amugy lehet járni kint állam egyetemre, de hát ott külföldi nem kap ösztöndíjat meg azt meg azt csak magánegyetemen.

2009. szept. 26. 05:09
 17/21 anonim ***** válasza:

05:09: ez nem úgy működik, ahogy leírtad, de ezt te is meg fogod látni. Én nem állami egyetemre járok, de ez nem azt jelenti, hogy olyan könnyű ösztöndíjakat kapni egy államin. Pályáztam meg ösztöndíjakat, de nagyon kevesen kapnak. Függ a szaktól is és vannak bizonyos kategóriák, akiknek adnak: katonák, élsportolók stb. Ha nem vagy ezekben benne, nagyon kevés az esély teljes ösztöndíjra, de az ösztöndíj is csak bizonyos költségeket fedez, emellett még ezer dolog van. Arról nem beszélve, hogy az ösztöndíjak többsége alapdiplomára vonatkozik, a mesterdiplomákra már sokkal kevesebb jut. Nem tudom, hogy hová akarsz költözni, de ahol én lakom az élelmiszer pl. 3-szor annyiba kerül, mint Magyarországon. És ez csak a kaja, hol van a többi? Nem panaszkodom, mert más okból kifolyólag kaptam támogatást, de nem ösztöndíjat. Ráadásul nektek sokkal nehezebb, mert én állampolgár vagyok, ti meg tanuló vízumon tudtok jönni. Az egyetemeken eleve kérnek ált. SSN-t. Aki meg illegálisan van az országban, annak nincs. Hát nem olyan egyszerű ez, ahogy leírtad! A külföldi diákoknak eleve többet kell fizetni, de egy jobb egyetem tandíját egy amerikai is nehezen pengeti ki... ha nincs pénzed, csak annyit tudsz tenni, hogy felveszed a diákhitelt (Federal Student Aid), így finanszírozzák a szegényebbek a tanulmányaikat, de ahhoz zöldkártyásnak vagy állampolgárnak kell lenni.

Kérdező, neked legális a barátod? Mert ha az, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz. Nagyon nem mindegy. Lehet, hogy x egyetem állandó (legális) lakosnak évi 10000 dollár, nemzetközi (tanuló vízumos) diáknak pedig 25000.

2009. szept. 26. 07:01
 18/21 anonim ***** válasza:

"Na ott még egy gazdag gyereknek is tanulnia kell és nem a seggét mereszteni a tv előtt.

Én nem tudom melyik rendszerben vagy benne, de hogy már a harmadik diplomádat szerzed gratula, de akkor te is láthatod, hogy olyan emberek bekerülnek, akiknek a érettségijük egy foss, de a tanulmányi átlag is."

Én ezt épp fordítva látom. Itt az USA-ban nem kell azért megszakadni az egyetemen és nem kell olyan hű de jó átlag ahhoz, hogy valaki elvégezze, pénz kell...Magyarországon még mindig többet tanítanak szerintem...legalábbis régebben sokkal többet tanítottak, mint itt. De te voltál már itt vagy honnan szerezed ezeket az információkat? Mert nem gondolod, hogyha minden olyan könnyű lenne, ahogy leírod, akkor mindenki ingyen tanulna? Hány éves vagy?

2009. szept. 26. 07:06
 19/21 A kérdező kommentje:
Mi az az SSN.?A párom legálisan van kint több éve, informatikusként dolgozik. Nem értem,hogy külföldiek miért nem kaphatnak támogatást, ösztöndíjat az egyetemen. Akkor ahhoz nagyon-nagy fizetés kell, hogy elvégezzek egy egyetemet, vagy felvennék hitelt, de az meg kockázatos. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz. :(
2009. szept. 26. 14:07
 20/21 anonim válasza:

20 éves vagyok és barátnőm kint él. Én még most fogok végezni a sulival utána kifele, de egyből egyetemre , mert azt se tudom, hogy szeretni fogok kint. Ingyen lehet tanulni, de semmi se ingyen van. Hát igen elégé könnyű, de itt Magyaroszágon senki se akar kimenni, mert nem akarja itt hagyni a családját.

Aki valamit akar kezdeni a életével az megfoja magát és kimegy. Akaraterő kell hozzá és persze sporolt pénz, ami 200.000 ft bőven elég. Na ez hogy gyülik össze? Nem kell cigizni és minden héten 6000 Ft-ot buliban ott hagyni. Én láttom a barátaimon hogy csak buli a élet , de pénz meg félre akarják rakni na ez így nem fog menni. Ha valaki valamit elakar érni fel kell áldolzni egy két dolgot hogy sikerüljön. Ez már akarat kérdése. Semmi se lehetetlen csak annak, aki nem tesz érte. Barátnőm kint van és 25 éves. 4 éves lánya van. Londonba lakot 3 évet és ott valami média szakra is járt 1 éve meg már Amerikába lakik és mondta, haza se jönne a semmiért. Szar oktatás , egészségügy és szar munkák. Ezt ő mondta és nem én, de én is így gondolom. Szeretem ezt a országot, de egyre rosszabb itt minden. Egyetem itt annyit jelent hogy minden hülye majmot felvesznek, akinek nagyon szar átlaga volt és az még plusz kap ösztöndíjat. Ez hogy van ez? AKi meg már 2 éve jó átlagú tanuló az meg nem kap... Mesélik a egyetemisták, hogy olyan emeberek járnak oda, akiknek semmi keresni valója nincs ott. Tanári karra is egy hármas érettségivel ment diák van ott és ő matektanár akar lenni??? Utána a szülők lehülyézik a gyereküket mikor a gyerek azt mondja hogy a tanár milyen és nem ért i amit mond... Én most vagyok 2 éves érettségin és megmondom nektek, hogy nem tudom némelyik hol szerzet diplomát , mert tanitani se tudd. Régen a tanáknál nem volt ilyen, hogy nem tudd tanítani.

2009. szept. 27. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!