Külföldön élők! Milyen érdekes, kínos, vicces stb. szitukba kerültetek már külföldön nyelvtudásbeli hiányosságok miatt?
tehát a kérdésem arra vonatkozik,h.mindenki mondogatja h.az anyanyelvi környezet a legmegfelelőbb a nyelvtanuláshoz,eleinte nehéz,de belerázódsz stb..
de mégis ez hogy van ez a gyakorlatban?hogyan tudsz igazából fejlődni?nézel tv-t,helyi újságot olvasol eddig ok.
de pl.milyen szituációk vannak, amiken át kell esni...pl.orvosnál,bankban..ez hogy működik?...kijavítják a nyelvtanodat,kiejtésedet,vagy mi alapján tudsz fejlődni??egyáltalán a külföldiek mennyire toleránsak a nem anyanyelvűekkel szemben?
szóval én pánikolós vagyok,ha idegen nyelven való kommunikációról van szó,de egyszer szeretném magam majd próbára tenni...ezért vagyok kiváncsi tapasztalatokra...
Szia!
Kijavítani nem mindenki szokott csak a barátok(ha már vannak).Amúgy én Angliában éltem és mindenki nagyon kedves, segítőkészek(elmagyarázzák ha segítségre van szükséged ha kell kézzel-lábbal:D) A nyelvet inkább társaságba tudod tanulni(szófordulatok,megilyesmi)
Max. a kiejtésedet javítják ki.Am. nagyon hamar bele lehet jönni. Sok sikert!
értem.köszi
azért még várok élménybeszámolókat,jótanácsokat.)
köszönöm,hasznos tippeket adtál..a franciákról pedig azt gondoltam h.fellengzősek és kinéznek maguk közül,ha nem tökéletes a nyelvtudásod..
németeken nem lepődöm meg...
Én két skandináv országban is töltöttem el hosszabb időt. Igaz, hogy ott nem az anyanyelvükön kommunikáltam az emberekkel, hanem az angol volt a közvetítő nyelv. Úgy mentem ki, hogy alig tudtam vmit éppen csak az alapokat, de a végére már egész jól belejöttem. Szerencsére ott kint sokan és jól beszélik az angolt, de azért ők sem tökéletesen.
Sztem csak akkor hasznos a külföldi környezet a nyelvtanulás szempontjából, ha egyáltalán még esélyed sincs megszólalni a saját nyelveden. Így rá vagy kényszerítve, hogy beszélj! Ilyenkor még a kínosabb szítuációkat is le kell nyelni, de ez csak jól fog elsülni a végén! Ott kint szinte csak ragadt rám az angol, igaz sokat tanultam hozzá a szabadidőmben is, de itthon iskolai keretek között nem ragadt volna meg bennem ennyire!
Azt nem tudom, hogy a hátam mögött beszéltek-e, hogy mennyire gáz az angolom, én inkább azt tapasztaltam, hogy ahol lehet segítenek...:)
úgyhogy sztem hajrá! :)
A Németeknél is van ilyen is meg olyan is.....
Volt hogy 1 betűt mondtam félre és nem értette(mert nem akarta) meg volt hogy aktivity-ztem és úgy értett meg a Német kolléga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!