Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Észrevette más is itt? Vicces...

Észrevette más is itt? Vicces kicsit.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Na én azt vettem észre itt ezen az oldalon (a felsőoktatással kapcsolatos kérdéseket böngészve),, hogy a válaszadók két típusra oszlanak.

Az egyik:

szerinte minden NAGYON NEHÉZ, vért kell izzadni a 2-esért mindenhol, még csak főiskolára is zsenik járhatnak, és éveken keresztül 24 órában kel tanulni, még wc-re sincs ideje elmenni az embernek :DDD

A másik:

szerinte minden NAGYON KÖNNYŰ, egy ovis is meg tudja csinálni az egyetemet, természetesen ez a típus minden tárgyból 100%-os érettségit írt, mert az is annyira könnyű. Szerinte bárki bekerülhet bárhova, és lazán, tanulás nélkül el lehet végezni bármit. :DDD

Kicsit viccesek ezek az emberek, az, aki mindenből 100%-os, meg az is, aki ijesztgeti a másikat. Emlékszem, engem 8.-ban az akkor 11.-es uncsitesóm azzal ijesztgetett mindig, hogy középiskolában 1 óra alatt annyit írunk, hogy egy egész spirálfüzet betelik :DD

Nektek mi a véleményetek a ,,riogatókról" ? :D

2011. máj. 15. 08:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Az első típus esetleg picit gyengébb képességekkel rendelkezik, de nagy a szorgalma és a kitartása, és olyan helyre és szakra jár, ami nehéz, elismert, és sokat kell tanulni... Nem mondok intézményeket és szakokat, mindenki tudja.

A második típus meg szerintem tipikusan az ilyen BKF, ZSKF, KJF meg ilyen kommédiás, marketinges vonal...

2011. máj. 15. 11:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem valamilyen szinten mindkét félnek igaza van. Abszolút szak és képesség függő, hogy kinek mennyit kell tanulnia, illetve az sem mindegy, hogy valaki jó jegyekre törekszik, vagy megelégszik a kettesekkel is. Én mérnök szakos hallgató vagyok, és jó jegyekre törekszem, így bizony vannak olyan délutánjaim, amikor igen, pisilni sincs időm elmenni, mert az a 2 perc is számít. Ehhez hozzátartozik az, hogy szorgalmi időszakban általában heti egy ilyen délutánom van, amikor zh-ra készülök. Szorgalmi időszak végére, utolsó hétre iszonyatosan össze szoktak jönni a zh-k, akkor délutánig suli, és éjfélig, hajnali 1-ig tanulás másnapra, ami megint pisilés mentes szindrómával jár. Az én hibám is, suli mellett dolgozom, illetve a pihenés is jól esik, a tanulást mindig az utolsó pillanatra halasztom. Ha ez nem így lenne, akkor zh-k előtt sem kéne non stop tanulnom! :) Illetve nyilván ha nem 4-es, 5-ösökre törekednék, akkor sem kéne ennyit tanulnom...

Lényeg a lényeg, hogy ez azért sok mindenen múlik, de én úgy érzem, hogy aki szereti azt amit tanul, élvezettel jár be órákra, és nem csak egy nyűg az egész suli, az szívesen tölti az idejét tanulással, és nem megterhelő számára. Én mindazzal együtt amit fentebb leírtam szeretem ezt a szakot, és nem tartom brutálisan nehéznek, csak tanulni kell...

2011. máj. 15. 11:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy általánosítasz.

A jelenlegi felsőoktatási rendszer úgy szar ahogy van és akkora különbségek vannak hogy pl ugyanazt a szakot egy vidéki egyetemen gyerekjáték elvégezni egy Bp-i egyetemhez képest. Vidéken mindenkit átengednek mert kell a pénz és a diákok összes seggét kinyalják. Bp-n az egyetemek fent tudják tartani magukat az egyes oktatásokból/cégek támogatásából, úgyhogy nekik nem annyira létszükséglet a fejpénz szóval keményen megszűrik az embereket. Persze a vidéki egyetemek szakjai közt is vannak jók de nem jellemző. A fent leírtakat a műszaki területre értettem. A többin nem tudom hogy van.

Az viszont biztos, hogy a minőség helyett egyre inkább a "profit" pontosabban a bevétel vezérli az egyetemeket, hogy ne kelljen bezárniuk és a tanárok továbbra is ott lébecolhassanak (tisztelet a kivétel) több százezres fizetésért.

2011. máj. 16. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!