Valamilyen érdekes, vicces matematikai feladat?
Pénteken én fogom tartani a matek órát, mert az lesz a 100.
És nem találok jó feladatokat az interneten? Ti ismertek ilyet?
Tényleg, hányadikos vagy?? Mert azért nem mindegy. Én pl. tudok viccesebb feladatot, csak nem biztos, hogy megtudjátok oldani...
Egyik ilyen: Jancsi és Juliska találkoznak. Annak az esélye, hogy Jancsi visz virágot, háromszor akkora, mint annak az esélye hogy nem visz. Annak az esélye, hogy Jancsi kap puszit, ha visz virágot Juliskának 0,9 , és annak az esélye, hogy kap puszit ha nem visz virágot 0,1.
A: mennyi az esélye annak hogy Jancsi vitt virágot,és kapott puszit?
B: mennyi az esélye annak, hogy Jancsi nem vitt virágot, és kapott puszit?
3 vendég megy egy fogadóba, kivesznek 3 szobát egyenként 10, összesen 30 dollárért. De a fogadósnak később eszébe jut h hétvégi kedvezmény miatt csak 25 dollár a 3 szoba. 5 dollárt így vissza akar adni a 3 vendégnek, de hogy ossza el? Egyet-egyet (össz 3at) visszaadm kettőt zsebre tesz. Így a vendégeknek fejenként 10 dollár helyett csak 9 dollár volt a szoba. 3szor9=27 dollár, 2 van a fogadósnál, hol a 30. dollár?
Ha ismeritek bocsi:)
Jaj bocsi, azt lehagytam. 11-es. :)
És a fogadósat ismertem! de jó, köszi :)
Ez egy nagyon vicces matek példa, aminek VAN megoldása!
Egy anyuka most 21 évvel idősebb a gyerekénél.
6 év múlva az anyuka pontosan 5-ször annyi idős lesz, mint a gyereke.
Kérdés: Hol van most az apuka?
A megoldásban a gyerek kora -0,75 év, azaz 9 hónap.
Mennyi a gyertya belének a felének a négyzete?
64 :)
A gyertya bele: "a kanóc"
annak a fele "nóc"
"nóccor nóc" meg 64
Tudom, elég fárasztó, de most ez jutott csak az eszembe.
Kitalálósdi:
Kérd meg a többieket, hogy mindenki gondoljon pl. egy 6jegyű számra, majd vonják ki a gondolt számból a számjegyeinek az összegét. Írják le a külsönbség első 5 jegyét, és te majd megmondod az egyesek helyén álló számjegyet.
Pl.
gondolt szám 897654-39 számjegyek összege =897615
Ők megmondják: 89761x x-et pedig a 9-cel való oszthatósági szabály alapján tudod megmondani, mivel a különbség mindig osztható lesz 9-cel.
x=5, mivel így lesz a számjegyek össze 9-cel osztható, vagyis 36.
Megoldás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!