Államin külföldi ösztöndíj program?
ELTE biológiára tervezek menni és most hallottam a külföldi ösztöndííj programokról. Úgy tervezném, hogy a szakosodásig itthon tanulnék és utána mennék külföldre. Csakhogy,
ha államira megyek akkor ugye ott az a fránya szerződés, így is ki lehet menni vagy ez hogy van?
Köszönöm előre is a segítséget!
Előre bocsájtom, hogy nem ELTEs vagyok (hanem BME-s), de biztos vagyok az alábbiakban:
1. Ha az egyetemen lehet elnyerni egy ösztöndíjat akkor annak a célja az, hogy a kint megszerzett tudásodat itthon kamatoztatod, tehát olyanra ne számíts hogy kint le fogsz tudni telepedni vele, mert a feltételei nem úgy vannak kialakítva. Ezek rövidebb vagy hosszabb féléváthallgatások (fél-1 év, pl erasmus).
2. A szerződésben nincs olyan, hogy nem tanulhatsz külföldön. Olyan sincs, hogy nem maradhatsz ott, max ha sokáig maradsz, akkor behajthatják a tandíjadat. De ide a rozsdás bökőt, hogy soha senkin nem fogják (tudni) behajtani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!