Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen külföldi egyetemekre...

Milyen külföldi egyetemekre lenne érdemes menni?

Figyelt kérdés
Ahol nem kéne tandíjat fizetni (annyit). ami érdekel az a matek, infó. lehetőleg angol nyelvű suli. köszii szépen a válaszokat :D
2012. dec. 5. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Több 100 ilyen egyetem nagyjából 10.000 szaka közül választhatsz, ha utánanézel. Először azt kellene eldönteni hogy melyik ország. Vagy választhatsz egyetem alapján is: keress rá a rangsorokra.
2012. dec. 5. 22:08
 2/7 A kérdező kommentje:

hát a legjobb mondjuk bécs lenne, de ott csak fizetős van. de igazából skóciáról hallottam még jókat...

de nem kellett volna már beadni a jelentkezésT? végzős vagyok:/

2012. dec. 5. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:
hát ezzel szerinte egy kicsit el vagy késve már... Skóciában tényleg ingyenes az oktatás viszont a megélhetés havi 600font(200-250ezer ft) körül van de ha glasgow vagy egyéb nagyvárosba mész akkor még drágább. Ajánlom a ucas.ac.uk -ot ha Nagy - Britanniában gondolkool azon megtalálsz mindent( nyilván angolul) Nyelvvizsga pedig TOEFl vagy IELTS kell legalább 6.5 eredménnyel . Az ARWU meg QS ranglistákon nézelődj a sulik iránt . Ha találtál pár olyat ami tetszik akkor a honlapjukon keress international office email cimet ott meg tudják mondani hogy egy magyartól mik az érettségi követelmények( a válasz amúgy az lesz hogy mindenből ötös legyél)
2012. dec. 6. 12:24
 4/7 anonim ***** válasza:
* az kimaradt hogy kb jan. 15-ig van a jelentkezési határidő - personal statementtel, meg ajánlással! De ez csak Nagy Britannia:)
2012. dec. 6. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet már elkéstél, de egyáltalán nem biztos. Nézd ki az egyetem honlapján (haha, előbb válassz egyetemet) hogy mikor van a jelentkezési határidő. Ha pl január közepe/vége, akkor ha MOST bejelentkezel TOEFL vagy IELTS vizsgára még megérkeznek az eredményeid időben.
2012. dec. 7. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsgát később is el lehet küldeni a jelentkezés után is, azt hiszem június végéig.
2012. dec. 9. 00:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Menj a Stanford-ra...

Ha nem vagy tagja egy klub-nak akkor szerzel magadnak 4 év kínkeservet, megalázkodásokkal teli...

A harvard sem különb, csak ott némivel nagyobb a prestige...

2012. dec. 28. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!