Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Erasmus-hoz mennyire kell jól...

Erasmus-hoz mennyire kell jól tudni angolul?

Figyelt kérdés
Ha például Spanyolországba megyek ki akkor ugye az egyetemen ott nyilván spanyolul oktatnak abból meg nem értenék semmit.Akkor mi értelme van, hogy kiengednek ha csak angolul beszélek?Ez az egyik kérdés a másik meg, hogy nekem közép fokú angolom van, azt is 3 éve csináltam meg, azóta semmit nem foglalkoztam vele :S. Tehát hogy is írjam le...A született feleségek c. sorozatot totál megértem, hogy mit beszélnek , de ha már kicsi gyorsabban beszélnek vagy szleng stb akkor már bajban vagyok. :S Akkor inkább ne menjek, vagy bele lehet jönni néhány hét kint lét után?
2012. okt. 21. 20:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Erasmuson tuti nem kérnek szakmai nyelvvizsgát, egyszerűen jó pontot jelent a jelentkezésnél, ha be tudsz írni valami a nyelvismerethez.

Én csak azért írtam, hogy fejleszd az angolodat ÉS a spanyolodat, mert egyszerűen így jobban fogsz boldogulni, az utcán megérted az embereket, a suliban az óráidat. Nyelvismeret nélkül kimenni nem tilos, de eléggé szenvedés.

Én is most erasmuson vagyok külföldön, és ebben a suliban tavaly állítólag volt három török, akik az anyanyelvükön kívül az égvilágon semmilyen nyelven nem beszéltek. Sem ennek az országnak a nyelvét, sem az angolt. És mégis kijöhettek. Csak enyhén szólva szívás volt nekik.

2012. okt. 25. 20:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Nézzél tovább különböző frissen megjelent angol vagy spanyol nyelvű sorozatokat. Lehetőleg olyat aminek még nincs meg se a feliratos, se a szinkronizált változat. Én így tanultam meg néhány hónap alat társalgási szintű spanyolt. Az a jó ebben a módszerben, hogy nem esel a fordítás hibájába hanem megpróbálod azonnal értelmezni. Ha van kérdésed írjál priviben szívesen válaszolok.
2012. okt. 26. 20:34
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen , igen sorozatokat angolul szoktam nézni, spanyolul semmit nem tudok, még pár éve elkezdtem magamtól tanulni de nem jutottam sokra, szerintem ha elkezdenék spanyolul sorozatokat nézni nmhinném hogy bármit is megértenék:)
2012. okt. 27. 03:11
 14/14 anonim ***** válasza:
Én úgy tanultam meg spanyolul, hogy csak eredetiben néztem a sorozatokat. Tehát nem reménytelen előbb utóbb rájössz. Bár sokkal könnyebb lenne ha nem lenne előképzettséged.
2012. nov. 5. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!