Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Erasmus-hoz mennyire kell jól...

Erasmus-hoz mennyire kell jól tudni angolul?

Figyelt kérdés
Ha például Spanyolországba megyek ki akkor ugye az egyetemen ott nyilván spanyolul oktatnak abból meg nem értenék semmit.Akkor mi értelme van, hogy kiengednek ha csak angolul beszélek?Ez az egyik kérdés a másik meg, hogy nekem közép fokú angolom van, azt is 3 éve csináltam meg, azóta semmit nem foglalkoztam vele :S. Tehát hogy is írjam le...A született feleségek c. sorozatot totál megértem, hogy mit beszélnek , de ha már kicsi gyorsabban beszélnek vagy szleng stb akkor már bajban vagyok. :S Akkor inkább ne menjek, vagy bele lehet jönni néhány hét kint lét után?
2012. okt. 21. 20:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk mert kint angol nyelvű oktatás is van ?! De ha meg nincs és angolul se értesz sokat (most nem azért, a született feleségek nem egy szint és sokminden kitalálható csak a képekből), akkor kár kimenned.
2012. okt. 21. 20:47
 2/14 A kérdező kommentje:
:(
2012. okt. 21. 20:48
 3/14 A kérdező kommentje:
Jó tehát a kérdés, mennyi kell jól tudni angolul, nem most akarok kimenni , hanem 1 vagy 2 év mulva addig meg lesz időm tanulni.
2012. okt. 21. 20:52
 4/14 anonim ***** válasza:

Erős közép azért nem árt meg hogy a tárgy szakszókincsével tisztában legyél, különben csak lesni fogsz, mint hal a szatyorban.

Meg az is más, hogy megérted mi történik egy sorozatban, de ha hozzád szólnak, akkor csak nyökögsz. Rá kell gyúrni...

2012. okt. 21. 20:54
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát rá bizony :/... de azért remélem, hogy pár hét alatt azért belerázódik az ember.
2012. okt. 21. 20:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Spanyolországba mostanában nem mennék ki a híreket nézve.
2012. okt. 22. 20:12
 7/14 anonim ***** válasza:

Most akkor spanyolul se tudsz?? Mert akkor nem csak az a baj, hogy angolul nem tudsz (természetesen egy év alatt bőven vissza tudsz jutni a középszintre, ha tanulgatod egy kicsit intenzívebben), de elárulom, hogy Spanyolországban spanyol tudás nélkül háááát... hogyismondjam, szal idegen nyelven beszélő spanyolt még nem sokat láttam.

Amúgy nem tudom, mit szeretnél odakint tanulni, de az erasmusosoknak angolul is hirdetnek meg órákat a legtöbb szakon. Szóval szinte biztos, hogy angolul lesznek kint az óráid. A spanyol inkább a hétköznapi élet miatt kell, mert esetleg a koleszban a portás, vagy a menzán a konyhásnéni nem akarja majd megérteni, mit dumálsz angolul.

2012. okt. 23. 17:10
 8/14 A kérdező kommentje:
Leginkább azért akarok oda menni mert szeretném ha ragadna rám valami a spanyol nyelvből. De szerintem nem lenne a köznapi élettel gond, ahogy a nyaralásnál is megértik így itt is csak megfogják,..max kézzel lábbal :)
2012. okt. 23. 18:10
 9/14 anonim ***** válasza:
jobb helyeken kérnek szakmai nyelvvizsgát
2012. okt. 24. 18:38
 10/14 A kérdező kommentje:
Nahát azt azért nem hiszem :P.
2012. okt. 25. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!