Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön melyik egyetemre a...

Külföldön melyik egyetemre a legkönnyebb bekerülni, ami jó színvonalú is?

Figyelt kérdés

Német és angol nyelvterületen érdekelne, főként az EU-n belül. Biológiát szeretnék tanulni, később a kutatás területén elhelyezkedni. Most a németet és az angolt is középszinten beszélem, jövőre szeretnék kimenni nyelvtanulás céljából az adott országba. Jelenleg itthon gyűjtöm a pénzt, van munkám és tudok félretenni. Olyan egyetem kéne, aminek azért elég jó hírneve van. Nem konkrétan a TOP 3 egyetemre gondolok, de ha már kimegyek, akkor az érjen többet, mintha itthon végzem el a a szakot.

Idáig Angliával szemeztem, csak aztán utánanéztem és nem könnyű bekerülni. Azt mondják, újra le kell érettségiznem, mert a magyar érettségit nem nagyon szeretik, továbbá a gimnáziumi jegyeimtől kezdve motivációs levélen át mindent néznek. Így ez elég reménytelennek tűnik. Bécsről azt mondják, hogy ingyenes és nem kell felvételizni sem. Bár nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Viszont Bécs közel lenne, és az egyetem is elég nívós. Más ország felvételi követelményeit meg sajnos nem ismerem.

A pénzről annyit, hogy nekem is van félretett pénzem és a szüleim is támogatnak, ha meg így is kevés lesz, akkor sok lehetőségről hallottam már (hasonlók mint a diákhitel, csak kinti változatban). Szóval nem az anyagi része lenne a legfontosabb, így azt kérlek ne is írjátok.

2012. aug. 15. 12:53
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Igen, [link] klasszikus HUB. BME-rol oda, erre mondjak, hogy "pretty fly for a white guy" :D Amugy Nashville nem rossz hely, de talan inkabb a Vanderbiltet preferalnam :)

Nyelvhasznalatnal amiket nekem mindig szoknom kell, azok a szlengek. Szepen is valasztekosan kifejezni magad egy dolog, de a szlengeket megtanulni egy masik. Eloben hagyjan, ritkan jon tomenyen, de 1-2 sorozatnal csak pislogok, mit is mondtak. Meg neha meg mindig kiszalad belolem 1-2 tipikusan brit kifejezes,"legenyhebbek a "chap" vagy "lad", volt amikor erosen..videken, ugy neztek ram mintha a en lennek a kiralyno. Persze rengeteg regionalis kifejezes van, amiket ezer kilometerrel arrebb nem ertenek. Erdekes hogy amikor ritkan vetek valamit nyelvtanilag, mert faradt vagyok, altalaban fel sem veszik, hiszen nem feltetlenul az jon le nekik, hogy nem tudsz beszelni se, ha az akcentusod egyebkent kifogastalan, hanem hogy paraszt vagy :D A magyar nyelvtanarok szornyethalnanak milyen szoszerkezetekkel operalnak anyanyelvi beszelok, foleg "videken". Persze amit iskolaban tanitanak, annak sok koze, ahogy beszeltuk, nincs a valos nyelvhez. Beszedben evidens, mert az akcentus atjon, erosebb, gyengebb, de irasban nagyon atjon, kapok emaileket innen-onnan, a legtobb tipikusan felsofok szintu iras, ami azt jelento, hogy iszonyatosan atjon, hogy az illeto tanulta a nyelvet, es anyanyelvi kornyezetben nem gyakorolta.

In state az mindig olcso(bb) mulatsag, Iowa meg nem is rossz state flagship. A legjobbak eleve honors programokba jutnak be mindenhol, az sokkal nagyobb kihivast jelent, es sokkal nagyobb figyelem iranyul a diakra.

Safetynek Iowa az, nem tudom mennyire azoknak akik az allambol vannak, mert megszokasbol meg foleg penzkerdesbol oda mennek, hanem szerte a Kozepnyugaton. (A hulyek meg persze oda se, nyilvan) De ugyan ez igaz Indianara is,a z tele van gazdag indianai szulok gyermekeivel, meg tehetos feher gyerekekkel Chicago korzetebol, akik nem jutottam be Illinois Urbana-C-re. Azert is safety-k ezek a kornyeken, mert pl. Mizzou, azaz Missouri az mar lenyegesen lejebb van, OSU, Minnesota s foleg Wisconsin meg Michigan meg sokkal-sokkal feljebb. Persze Michigan az egyik csucs allami iskola, es toronymagasan a leggazdagabb allami suli is, 7.8 milliardos endowmentel..a kornyekrol nezve az tobb mint amennyi Chicago-nak vagy a Northwestern-nek van.

2012. aug. 24. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!