Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön melyik egyetemre a...

Külföldön melyik egyetemre a legkönnyebb bekerülni, ami jó színvonalú is?

Figyelt kérdés

Német és angol nyelvterületen érdekelne, főként az EU-n belül. Biológiát szeretnék tanulni, később a kutatás területén elhelyezkedni. Most a németet és az angolt is középszinten beszélem, jövőre szeretnék kimenni nyelvtanulás céljából az adott országba. Jelenleg itthon gyűjtöm a pénzt, van munkám és tudok félretenni. Olyan egyetem kéne, aminek azért elég jó hírneve van. Nem konkrétan a TOP 3 egyetemre gondolok, de ha már kimegyek, akkor az érjen többet, mintha itthon végzem el a a szakot.

Idáig Angliával szemeztem, csak aztán utánanéztem és nem könnyű bekerülni. Azt mondják, újra le kell érettségiznem, mert a magyar érettségit nem nagyon szeretik, továbbá a gimnáziumi jegyeimtől kezdve motivációs levélen át mindent néznek. Így ez elég reménytelennek tűnik. Bécsről azt mondják, hogy ingyenes és nem kell felvételizni sem. Bár nem tudom, hogy ez mennyire igaz. Viszont Bécs közel lenne, és az egyetem is elég nívós. Más ország felvételi követelményeit meg sajnos nem ismerem.

A pénzről annyit, hogy nekem is van félretett pénzem és a szüleim is támogatnak, ha meg így is kevés lesz, akkor sok lehetőségről hallottam már (hasonlók mint a diákhitel, csak kinti változatban). Szóval nem az anyagi része lenne a legfontosabb, így azt kérlek ne is írjátok.

2012. aug. 15. 12:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nemtom, en az MIT-t mint nevet 6-7 evesen is ismertem mar, mert az amcsi filmekben a nerd prof (aki megmondja, hogy az ufok tamadni fognak) szinte mindig MIT-s poloban feszit :D

Ertelmes ember tudja, hogy top 5-10 egyetem. De lehet nehezsegekbe utkozik megertetni Mo.-on, hogy nem, a BME nem egeszen egy szinten van vele...

A legtobb state flagshipnek jo neve van. Ha megnezed a harom vilagranglistat (persze van tobb is, pl. a franciak imadjak a sajat egyetemeiket kihozni topnak, de igazan elismert 3 van), ott vannak erosen. Persze egy UC rendszerrol mindenki hallott, a Berkeley az egyetlen allami egyetem amirol szinte mindenki hallott Mo.-on is. Kicsit kulturaltabbak pedig eretsultek a UCLA-rol, esetleg San Diego-ro meg Davis-rol is.

Erdekes modon allami egyetemeknel a midwest es a nyugati egyetemek igazan jok, a keleti parton a maganegyetemek dominanciaja miatt nem fejlodtek tulzottan - persze egy Penn State vagy egy Rugers igazan remek egyetemek, vilagszinten is top 60 kb, de nem veletlen, hogy az 5 legjobb allami egyetembol egy sincs keleten. Meg delen is ott van a UNC Chapel Hill (le sem merem irni, hogy University of North Carolina at Chapel Hill,mert mindenki rem redneck egyetemre gondolna, holott az 5 legjobb es leggazdagabb allami egyetem egyike - legalabbis a US News szerint, de a nelkul is top 10).

A kozepnyugati egyetemek mind korrektek, Wisconsin-Madison, Illinois at U-C, Minnesota, Ohio, Indiana, muszakira Purdue, stb.

AMi a PhD-t illeti..hat nem tudom, nekem homlokegyenesen ellentetes a velemenyem, es sajnos a legtobb felveteli bizottsag is ezen a velemenyen van. TI. alapallasban ugy gondoljak, hogy a legjobb diakok a legjobb helyekre mennek. Ez nem mindig igaz, persze, marmint nem felfelve hanem lefele - jo state flagshipeknel a diakok top 5-10%-a siman Harvard kompatibilis, (nyilvan egy Berkeley-en tobb) csak egyszeruen penzuk nincs ra). Namost interjuknal a bizottsag elso korben azt nezi, hogy honnan jossz. Meg publikaciok, tanitas, stb, de honna is jossz? Egy ismerosom University of Washington, Seattle-nal volt bizottsagi tag, baromi eros egyetem, namost valami orosz vagy ukran lektort kerestek. Es elso korben kiszortak azokat, aik nem Ivy League-rol (meg Stanford, etc) voltak, mert sajnos onnan is jelentkeztek, nem is egy, es hat ha van jelentkezo a Yale-rol, akkor nemhogy az allami egyetemekrol jottek nem rugnak labdaba, de mondjuk egy Duke-os se nagyon.Es ez nem valami foprofesszori allas volt.

Tobb helyen lattam, hogy a kutatas vezetesere kivalasztott fiatalabb kutatok is, mit ad isten, mindig ugyan azon par egyetemrol jonnek. Amivel en foglalkozok, hat, nem tul valtozatos honnan kaptak a faculty tagok a PhD-t... Szep az, hogy a kutatas a fontos, meg szerelem az egesz, de sajnos a bizottsagok szemeben ez ugy jon le, hogy a legzsenialisabb jeloltek mentek a legjobb iskolakba, ahova, akarcsak BA eseteben, sokkalsokkalsokkal nehezebb bejutnik, mint mas sulikba. Ez utobbi igaz is. Eleve nem is ertem miert PhD-nak emberek olyan helyeken mint pl. U of Tenessee, ami egyebkent epkezlab stat flagship, szegeny ELTE-re koroket ver ranglistakon, de hat onnan egy PhD, es irtozato szerencse kell, hogy epkezlab allasba kerulj. Programfuggo is, hol mi eros, de hidd el, jobb egy iszonyatosan eros egyetem esetleg nem a legcsucsabb programjaba menni, mint egy nem annyira eros egyetem csucsprogramjaba. Lehet igazsagtalan, de ezt ezt valahol sejtik is az emberek. Konferenciakon sokszor megkapom, hogy hu, ilyen hatterrel nekem bizos setamenet lesz allast kapni, amire mondom, hogy marhara nem. De alapvetesuk a mashol PhD-s diakoknak, foelg allami vagy kissebb maganegyetemeken, hogy en igen, ok meg..hat..esetleg..ha szerencsejuk lesz....

Ket eve nem voltam, de a csaladom egy resze Norvegiaban el, utobbi ket karacsonyt ott toltottem, csaladtagokkal talalkoztam. De altalaban evente egyszer megyek Mo.-ra, ami kinek sok, kinek keves.

2012. aug. 22. 17:03
 12/21 anonim ***** válasza:

Megint kihagytam vmit: miert nehez elkepzelni? Columbus nagyvaros, Ohio pedig nem Nyugat Virginia. De allitom, Nyugat Virginiaban is az allamie egyetemeken eros partiszcena van. A Midwest egyes reszei konzervativabbak, de a kozepso resze nem veszesen az. A nagyvarosok meg sehol sem azok, meg Texasban is alt. masszivan demokratak (hogy ez jo, vagy rossz, azt nem kommentalnam, en sem tudom).

Igazabol a megoldas annyi, hogy a nagy allami iskolak angy diakletszammal operalnak, es eros greek life-val. Az elit maganegyetemeken nincs nagy gorog elet, kive talan a Duke-t. Nalunk a kampuszrol is ki vannak tiltva, bar a szelein ott vannak, de nem egy akkora dolog, mint pl. Michigan-ben.

[link]

Amint latod, a legjobb partielettel rendelkezo egyetemek jo resze olyan allamban van, ami liberalisnak joindulattal se nevezheto. De az egyetemi varosok es az eguyetemek mar csak ilyenek, inni, tancolni es nem utolsosorban szexelni meg az emebrek tobbsege szeret. Kiveve persze Chicago-t, ugye :D

2012. aug. 22. 17:13
 13/21 anonim ***** válasza:

Én le sem merem írni, hogy hány évesen hallottam először az MIT-ról...szerintem úgy 20 körül. 6-7 évesen azt se tudtam, mi az, hogy egyetem, és nem amcsi filmeket néztem, hanem a Magyar Népmeséket meg Mazsola és Tádét (nem mintha mostanában soha nem nézném ezeket). :) Sőt mi több, elég késői nerd vagyok, régen más dolgok kötöttek le, bár volt egy időszak, amikor rá voltam kattanva az autókra és mindenből házakat akartam építeni. Mondjuk most se vagyok az sztereotipikus nerd (legalábbis külsőre nem), csak vannak dolgok, amik jobban érdekelnek, mint az átlagembert.

Asszem az ELTE-sek és a corvinusosok jobban szeretnek bizonygatni mindenféle irreális dolgokat, mint a BME-sek, bár lehet, hogy az én tapasztalataim egyoldalúak és még előítéletes is vagyok. Vagy ez csak azért van, mert nekik inkább kenyerük a beszéd, mint a BME-seknek. :D Mondjuk a kedvenceim azok IBS-es ismerőseim, akik Oxford Brookes-os részképzést csináltak (vagy még azt sem), és villognak, hogy nekik oxfordi diplomájuk van/lesz. Én meg mingyá mondom az IELTS nyelvvizsgámra, hogy Cambridge-ben végeztem. Aha.

Az én szakterületemen elég vegyes, hogy ki hol végzett (bár túlnyomórészt MIT és társai, persze), de ha a szaktársaim undergrad diplomáját nézem, hogy hol szerezték, hát tényleg nagyon-nagyon változó - a top 10-től a listákon sehol nem jegyzettekig.

Azért írtam, hogy nehéz elképzelni a világraszóló partikat az Ohio State-n, mert ismerőseim, akik oda jártak, nagyon panaszkodtak, hogy unalmas hely. Aztán ki tudja, igazából unalmas ember unatkozik...

2012. aug. 22. 23:18
 14/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, azt meg pláne, hogy ilyen részletesen írtatok.

Azt így megtudnátok mondani, hogy Angliába nekem mennyi esélyem lenne bekerülni egy jó egyetemre? Az érettségim négyesek lettek, a nyelv elég jól megy, de mielőtt jelentkezek, mindenképpen szeretnék egy évet kint tölteni.

2012. aug. 22. 23:59
 15/21 anonim ***** válasza:

Nemtom, Columbus lakossaga 800.000, az elovarosokkal egyutt majd' 2 millio. Ha feltelezzuk, hogy pocsek a kuturalis elet, es nincsenek szorakozohelyek, egy ekkora varosban anagy szamok torvenye alapjan akkor is csomo dolognak kell lennie, egyszeruen azert mert...nagy..:D

Persze rettenetes egyetemi elet remek varosokban is lehet. Ott van az U Chicago, "where the fun goes to die". Okes, maga a kornyek ahol van az nem tul epuletes, de azert be lehet vergodni a Loop-ba viszonylag konnyen.

Oxford Brookes es az Oxford Egyetem..igen, ez regi klasszikus poen: hol tanulsz? OXFORD - hangosan-...(brookes) - suttogva. Ugyan ez van Cambridge-ben is, ott van az Anglia Ruskin, szinten ex politechnikum, 92-es egyetem, az az Oxford Brookes-hez kepest is egy iszonyatos hulladek. De tobbszor hallottam mar, "Cambridge-ben tanulok"...ja... "in" nem "at". De az egyetem is nevetseges, nem csak a diakjai, volt olyan kampanyuk, hogy 'Anglia Ruskin – not just an old University in Cambridge' meg a cambidge-i palyaudvaron ki van irva, hogy "Welcome to Cambridge, home of Anglia Ruskin University". Erre mondtak kanadai ismeroseim, hogy a brit humor verhetetlen...De ez kb. olyan, mintha egy nyeletlen 4 eves elkezdene basztatni Michael Jordant fenykoraban, hogy na, en jobban kosarazok.

De hogy kozelebbi peldakat mondjak, van valami community college Princeton kozeleben, egyszer egy ismeros ismerose csoka mondta, Princeton-ban tanul, de valahogy fejre nem neztem ki belole. Nem veletlenul... Meg itt van a kozelben a Cambridge College, ami felnottkepzessel foglalkozik. Ez oke is, csak mikor jon a csoka es mondja, hogy Cambridge-ben tanul, az problemas. Technikailag igaz. De errol mindenki harom dologra gondol: Cambridge University, Harvard, MIT. Vegulis vannak altalanos iskolak is erre, vegulis...

Ami a diakokat illeti, az en tapasztalatom az, hogy a csucs helyekre alt. a csucs helyekrol jonneka diakok. Marmint persze sokan feljebb kepnek, paran lejebb, de ritkan latom, hogy valaki abszolut nevenincs iskolabol kerulne be. Ha latok valakit, aki mondjuk a University of Iowa-rol (USNews 75. hely kornyeke, ARWU 101-150 vilagszinten) akkor mar meglepodok. Csucs state flagshipekrol persze vannak dogivel, de a nagyon sokan elve Ivy League szintu egyetemekrol (plussz persze elit LACs) jonnek. Ez alol egy komolyabb kivetel van, a mormonok. Birgham Young University itt, ott amott...nem egy nagy vasziszdasz, nem rossz, de semmi eztra, 99% mormon egyetem, de onnan mindenhova mennek az emberek. De mashonnan...egyszer talalkoztam egy emberkevel, aki valami kozep tenessee-i egyetemrol jott, nem Univesity of Tenessee, hanem valami unranked borzalom, de MA-t es PhD-t a Princetonon csinalt. Tok ertelmes csoka, nyilvan, de sajnos nem kerdeztem meg, elve hogy kerult oda (azt mondta, a csaladja tosgyokeres tenessee-i, de akkor menem U of Ten, vagy esetleg mazlival es osztondijjal Vanderbilt, ami az egyik top deli egyetem). De nem sok ilyen van. Alt szirszar helyekrol marcsak azert sincs eselyuk bekerulni, mert mi alapjan? GPA 4.0 nem mindegy hol 4.0. Egyeb tevekenyseg...nem tudom. Persze szinte mindenhol vannak kivalo oktatok, sokszor csucs helyrol PhD-val, akik csak ilyen helyeken kaptak allast, de ettol meg kivalo oktatok, szoval foglalkozhattak azzal, aki vegre ertelmes diaknak bizonyult. De akkor is....

2012. aug. 23. 02:30
 16/21 anonim ***** válasza:

A kerdezonek, ha mar felkeltem hajnalban: jobb egyetemek szinotos erettsegit kernek, plussz legalabb egy emelt szintu sem art abbol a targybol amire meni akarsz. A "nyelv eleg jol megy" meglehetosen tag fogalom. Mindenkeppen kell egy IELTS vizsga, esetleg TOEFL. Az, hogy mennyire, az adott egyteem htarozza meg, minel erosebb annal tobb, de azt hiszem 6-6.5-os atlag (es keszseg) ala egyik sem megy. Nezd meg, tesztfeladatok, olvass utanna, segedletek letolthetoek a netrol. Olyan felsofok fole kell beloni, kb.

Egyetembol sok van NB-ban. A talan legelfogadottabb nemzeti ranglista (ami azert is jo,mert kulon targyi bontast is talalhatsz)

[link]

Targyi bontas: [link] (Az vicces mondjuk, hogy Cambidge-ben "natural sciences" alatt fut a fizika, kemia meg talan a biologia is, ezert nem rangsoroltak se fizikanal se kemianal, Oxford igy az elso)

Valami elkepzeles a birt egyetemek vilagban elfoglalt helyerol

[link] Kingdom

2012. aug. 23. 12:07
 17/21 anonim ***** válasza:

[link]

Az elozo linknel a "Kingdom"-ot nem rakta a linkhezs, mert abban kulonallva szerepel, de ha ezen a linten rakattintasz a brit zaszlora, kiadja a brit egyetemek helyezeset.

2012. aug. 23. 12:08
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát...ki milyen típusú városokban érzi jobban magát.

Végülis az "in Cambridge" mindkét esetben használható, bár az igazi kémbridzsi egyetemista inkább az "at"-et preferálja, de ezt inkább te tudod, mert én soha nem jártam oda, csak az IELTS papíromon szerepel az, hogy Cambridge. :)

Az Anglia Ruskinról rémlik valami, talán valakinek a blogjában olvastam, hogy oda fog járni. Ha jól emlékszem, ugyanolyan büszkén, mint ahogy az Oxford Brookes-ról szoktak áradozni. Valahol egyébként megértem, hogy örülnek a fiatalok, ha kijutnak egy-egy Oxford Brookes vagy Anglia Ruskin szintű egyetemre. Ha nem is olyan nagy szám a képzés (fogalmam sincs róla, soha nem jártam oda), akkor is, azért mégiscsak új ország, új város, új kultúra, új élméyek, függetlenség és a nyelvtudásuk is fejlődik. Például volt egy osztálytársam, aki folyamatosan bukásra állt angolból, a tanár stopperórával mérte, hogy mikor szólal már meg a leányzó (oké, ez elég genyó dolog volt a részéről :D). Tényleg reménytelen eset volt. Aztán kiment au-pairkedni Angliába, elég hamar megtanult angolul és beíratkozott valami, a fent említett egyetemekhez hasonló színvonalú egyetemre. Na jó, most biztos kapni fogom a leszúrásokat, hogy ne írjak ilyeneket, hogy reménytelen volt az illető, hiszen inkább a magyarországi idegennyelv-oktatás helyzete reménytelen. Ez így igaz, de nekünk remek angoltanáraink voltak. Úgy jutottam el közel anyanyelvi, tényleg használható szintre, hogy egy percet sem töltöttem különtanárnál. Igaz, hosszú évek kellettek hozzá, és azért elég sokat jártam ki Angliába, haverkodtam angolokkal, kerestem minden alkalmat, hogy beszélhessek / írhassak angolul, meg sajnos elég borzalmas "Essex girl" akcentust sikerült összeszednem, egy-két perverz emberi lény szerint kellemes, egyes amerikaiak is szeretik...hát...ha nagyon figyelek rá, akkor kulturáltabban hangzik. :D Ja, és ezen kívül valahogy mindig megszállottan érdekeltek a nyelvek, de olyan mérnöki, analizálós, szétszabdalós módon, csak a felfedezés öröme miatt, úgy is, ha soha az életben nem lett volna szükségem arra, hogy használjam.

Az University of Iowa-t ismerem, vannak onnan ismerőseim. Az egyik éppen a Harvardon PhD-zik. Nem, nem a Harvard Square-en viselkedik "pretty huge d**k"-ként. :D Van egy-két szak, ami jó ott. A hátránya: 80% fölött van a felvételi arány, de a felvettek közül alig kap valaki anyagi támogatást. És kvázi egy kukoricaföld közepén terül el. De állítólag kellemes, barátságos, élhető hely. Ezen kívül Public Ivy, akármit is jelentsen ez. :)

Te most a Tennessee State-re vagy a U of Ten-re gondolsz? Az előbbi HBU, tehát fekete többségű, ezért is lepődtem meg, hogy az egyik hófehér bőrű BME-s haverom oda ment ki. :)

A kérdezőnek: Sajnos az angliai egyetemekről nem tudok nyilatkozni abban az esetben, ha rögtön gimi után szeretnél oda bekerülni.

2012. aug. 23. 20:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Oo, en mindig az “at Cambridge”-t preferaltam, rahibaztal :) Persze Oxbridge-I tarsasagon bekul az ember college-t mond, hozzateve, hogy Cantab vagy Oxon. Mondjuk ez is az idegeimre megy, egy eve beszeltem errol egy Mo.-bol elszarmazott emberkevel, aki Szegeden dipomazott, es Cambridge-ben csinalt MPhil-t es a PhD-t irja hogy az ember agyara megy, mikor feltelezik a britek, hogy a “xyz college, Cambridge/Oxford”-rol barki is tudja, hogy az mit jelent. Nem, sokszor meg a varosban lalok is azt hiszik, ezek ilyen kulon intezmenyek… kulfoldon meg plane, ha azt halljjak, hogy mondjuk Goonville and Caius College, Cambridge, akkor csodalkoznak, Cambridge-ben az egyetemen kivul vannak college-k is? Ertheto okokbol az fel sem merul, hogy ezek az egyetem reszei. Es sokan igy irjak bele a CV-be is, a fejemet fogom mindig, nem az altalanos muveltseg resze ez mint a Star Wars.

Az teljesn megertem, ha orulnek annak, hogy sikerul kimenni egy Oxford Brookes-ra vagy ARU-ra (bar megjegyzem, az Oxford Brookes nem anyi rossz, brit listakon 50-60 korul szokott lenni, igazabol a legjobb ex politechnikum. Oke, vakok kozt a felszemu, de vallalhato egyetem. Az ARU..nem..), ez rendben is van. De masok tollaval ne ekeskedjenek, mert az nevetseges. De sajnos ez van, ha a varos neve az egyetem neve is…

Ez a stoppers dolog tetszik, ritka szemet, de tetszik :D Nekem koltottek rendesen kulonorakra, de miutan altalanos 8-ban letettem a felsofokut, mar ne,. Ez viszont hiba volt, a felsofok es az anyanyelvi szint kozott a szakadek iszonyatos, semi kozuk nincs egymashoz az eg egy adta vilagon. De aztan magamba szivtam ami kellett, foleg az USA-ban. (Marmint meg PhD elott, ellenkezo esetben problemas let volna elevegezni az egytetemet) . Mindig megmaradt az amerikai akcentusom, ami a fene se tudja miert, de ilyen Oregon-Washington regios akcentus. Az akcentus vices dolog amugy, ismerek olyanokat akiknek alig van, holott nem olyan orszagokbol jonnek, ahonnan ez jellemzo lenne (sved, Holland), hanem mondjuk orosz vagy lett, magyarorszagrol is ismetem 1-2 ilyet, rettenetesen fuleltem, de nem hallottam semmit. Emlekszek, az egyik ilyen esetben egy srac az egyetemrol itt mondta, mit nagy nyelvzseni, hogy a haverjaim leruccantak Torontobol? Mert az egyikuknek teljesen nyilvanvaloan torontoi akcentusa van. Mondtam igen, Toronto egy Pecs nevu kulvarosabol jot  De ez nagyon ritka, nekem altalaban nem tudjak megmondani, hogy nem vagyok amerikai, de neha rossz passzban vagyok, gyengebb akcentussal, akkor ram fogja, hogy attelepult orosz vagyok, kis orosz ekcentust ereznek. Pedig azt aztan nehezen. De ez is egyeni, egyszer total reszegen vanszorogtam par ujonnan szerzett ismerossel a Brattle utcaban (nem tudom hogy kerultunk oda), egyik mondja oroszorszagbol jottem-e, amire a masik ravagja, meg se hallva amazt, hogy erdekes, a brit pedigrem dacara mennyire megtartottam az eros ohio-I akcentusomat. Namondom… De a tobbsegnek ilyen gondjai nincssenek, nincsen adottsaguk, hallasuk ehhez, vagy nem is erdekli oket (a hallas dolog is fontos lehet, mert en pl. a regionalis akcentusokat is jol vagtam NB-ben is, es itt is, sokszor jobban mint a bennszuluttek). De sokakat ha erdekel se mennek semmire, kilometerekrol kiszurhato a magyar akcentus, vagy barmilyen masik. Tartott itt is vendegeloadast magyar prof, meg az egyetem van par, csak nem amivel en foglalkozok, van amelyik magyar, de jobb, van amelyik ektelen pusztito, es az oregeknel a Lugosi Bela jut eszembe. De Cam-ben is igy volt, egy meg nem nevezendo magyar prof. az egyetemen, teljesen Lugosi Bela effekt :)

TSU-ra ment PhD-re???? De minek? Eltekintve a khm, etnikai aranyoktol,a z egyetem szinvonala….

Az egyetem amugy Middle Tennessee State University volt. Szoval nem HBU. Tipikus WASP volt a prof amugy is. Marmint szarmazasilag, nem mentalitasban. Iowa felveteli rataja 84%, az rettenetes, Indiana Bloomington 69, OSU 68, Minnesota 48%, de az persze eleve sokal-sokkal erosebb suli. Szintben Mizzou van hozza kozelebb, az is 83.6. Au. De maga az egyetem vilagszinten se rossz, 101-150, vagy mashol 200. Csomo jo programjuk van, de ez minden state flagshipre igaz. Van ahol tobb, van ahol kevesebb, de parat kiveve mindenhol vannak nagyon jo es eros programok.

2012. aug. 24. 01:46
 20/21 anonim ***** válasza:

Nyolcadikban felsőfokú? Az durva! Annyi idősen én még magyarul sem tudtam volna azokról a témákról beszélni még a középfokú témákról sem.

Igen, a felsőfokú és az anyanyelvi szint között nagy különbség van. Az anyanyelvi szintű nyelvtudásban annyira nem hiszek külföldiként (bár elvileg lehetséges), azért írtam, hogy közel anyanyelvi. Ami azt takarja, hogy jobb napjaimon elmegyek anyanyelvinek (persze nem amerikainak), de ha fáradtabb vagyok, akkor valószínűleg észrevehető némi idegenszerűség. Meg hát a lelkem mélyén tudom, hogy sokat kellene még fejlődnöm. :)

Ezek az akcentusos történetek viccesek tudnak lenni, velem is történt már pár hasonló. Mondjuk már annyi féle náció keveredik mindenhol, hogy lassan tökmindegy lesz, hogy ki milyen kiejtéssel beszél. De azért színt visz az életbe.

Hát nemtom, én erre az egyetemre gondoltam, ami Nashville-ben van: [link] Ez elég masszívan HBU-nak tűnik. :) Fogalmam sincs miért ment oda, asszem ott volt valami kapcsolat, oda pályázhatott.

Iowáról meg annyit, hogy gondolom, az a 84% nem mind oda fog menni, mert közülük csak a legjobbak kapnak pénzt, bár őket valószínűleg mégjobb helyre is felvették. A nem early action felvételi határideje meg elég sok programjuknak később van, mint a top egyetemeknek. Van egy olyan érzésem, hogy egy kicsit safety school-nak tartják fenn magukat az államon belüli diákok számára, nekik ugye sokkal olcsóbb a tandíj.

2012. aug. 24. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!