18 eves lany vagyok es szeretnek kimenni Becsbe es ott befejzni a kozepiskolat. Vannak kinn jo gimnaziumot vagy egyszeru kozepiskolat ahova esetleg szeptemberben jelentkezhetnek?
Azért ez nem egyértelmű, hogy keményebb. Maximum amiatt, hogy mindent németül tanulsz. De amúgy a magyar gimánziumok között igazán jók is vannak, és a magyarok általános műveltége az egyik legnagyobb a világon.. (ezt az előző hozzászólónak üzenem).
De amúgy, ha jól megy a német, tényleg jól, min. egy B2-es nyelvvizsga, akkor jelentkezz nyugodtan ;)
Az utolsó évet akarod külföldön végezni? Biztos, hogy van értelme ennek?
Még ha a nyelvi problémákkal nem is, de akkor is egy csomó más dologgal meg kellene bírkózni, többek között az eltérő tantervvel és követelménnyel, beilleszkedéssel, stb.
Akkor már inkább várj egy évet, és majd egyetemre menjél ki Ausztriába. Legalábbis én inkább ezt csinálnám.
Szia!
Én Bécsbe jártam gimibe, 1 tanévet és egy félévet, a 6. osztályt és a 7-nek a felét, tehát 16-17évesen, de Magyaro.-n érettségiztem.
Mindenképp ajánlom hogy ki menj, ha valóban ott akarsz továbbtanulni.
Még akkor is, ha az elején nehéz lesz (a nyelv miatt, a teljesen más tanrend miatt, a környezet miatt,a más tanulók miatt). Nem tudom milyen szinten vagy németből, de ajánlom, hogy gyenge iskolába menj (azért ne olyanba, ahol az osztál 80%-a török meg szerb..). Ha gyengébb suliba mész,esélyesebb, hogy nem buktatnak meg 3. évben. Azt tudni kell, hogy az osztrákoknál teljesen más a felfogás a buktatásról, sokkal több gyerek bukik, mint itthon, nem azért mert semmit nem tanul és idióta,hanem mert ha valaki neccesre áll év végén,azt nyugodtan megbuktatják mert úgy gondolják hogy az a gyerek érdeke hogy újra járja az osztályt (valószínű később,főleg érettségi évében tényleg a hasznára válik hogy megbukott).
DE EZ SE TÁNTORÍTSON EL!!!
Ha újra kell járni még egyszer a 7. osztályt (3. gimi), legalább három évet járhatsz még gimibe,sokkal jobban fogod tudni a németet majd a fősulira/egyetemre. Az se zavarjon ha 20 vagy 21 évesen érettségizel. Olyan német nyelvtudásra teszel szert ami kincs lesz és ami később bepótolhatatlan!!! Ezt jegyezd meg. :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!