Magyar nyelvű felsőoktatás külföldön?
Figyelt kérdés
Tudnátok nekem olyan külföldi főiskolát vagy egyetemet írni, hol az oktatás nyelve magyar, vagy esetleg angol, és államilag finanszírozott szakokat is hirdetnek? Előre köszönet minden kedves válaszadónak:)2012. júl. 24. 22:07
1/8 anonim válasza:
Bécsben lehet ingyen tanulni (ha bejutsz), főleg német nyelven vannak az előadások, de van pár angol is, magyarról ne álmodozz :D Egyedül a kisebbségben lévő külföldi magyaroknak van talán egy-két egyetem, főiskola, de ott nem valami nagy színvonalú a képzés...akkor már tényleg jobban jársz egy rossz nevű magyar fősulival is. Hidd el, aki teheti, Székelyföldről is idejön Pestre tanulni!
2/8 A kérdező kommentje:
a magyar sulikról lemondtam olyan magas a ponthatár:(
2012. júl. 24. 22:44
3/8 Retekszisz válasza:
Magas ponthatár? Idén nevetségesen alacsony minden ponthatár. Ha itthon nem jutsz be, külföldön sincs több esélyed.
4/8 A kérdező kommentje:
a 465 pont mióta nevetségesen alacsony?
2012. júl. 25. 16:34
5/8 anonim válasza:
Mondjuk megírhatnád milyen szakok érdekelnek, csak így bele a vakvilágba nehéz "külföldi" egyetemeket ajánlgatnunk...
6/8 Retekszisz válasza:
Minden szakon lehetett tudni a várható pontokat, és a vártnál jóval kevésbé emelkedtek a tavalyiakhoz képest. Jogra mennél a 465-tel, vagy közgázra? Mert ezeket külföldön nagyon stabil nyelvtudás nélkül nem fogod tudni elvégezni.
7/8 anonim válasza:
Magyar nyelvu oktatast jelentos magyar kissebseggel rendelkezo orszagokban talalhatsz, fokent Romaniaban (pl. Babes-Bolyai). Egyebkent magatol ertetodoen sehol mashol nincs ilyesmi...
8/8 A kérdező kommentje:
amúgy turizmus irányba érdeklődök
2012. júl. 28. 19:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!