Továbbtanulás Olaszországban, hogyan lehetséges?
Gondolkoztam, hogy lehet jobban járnék, ha külföldi egyetemet választok! Olaszországban milyen jó egyetemeket tudtok? Elfogadják ott a magyar érettségit, hogyan tudok oda jelentkezni?:) Political Science-t szeretnék tanulni!
A válaszokat előre is köszönöm!
Igaza van az előzőnek, olasz nyelvtudás nélkül nem érdemes nekivágni Olaszországnak.
Igazából semelyik országnak nem érdemes, ha nem beszéled a nyelvét, de Olaszországra ez különösen igaz! A statisztikák szerint a 60 milliós olasz lakosságból mindössze 18 millióan beszélnek angolul - valamilyen szinten.
És még ha találnál is egy angol nyelvű képzést valamelyik egyetemen, a mindennapi életedet hogyan élnéd olasztudás nélkül? Sehogyan.
Egyébként a Bolognai Egyetem, a római La Sapienza valamint a Milánói Egyetem a három leghíresebb európai szinten.
Magyar érettségivel ki lehet menni, hála az EU-nak, de igazolni kell az olasz nyelvtudást (amennyiben olasz nyelvű szakra mész).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!