Megéri Japánban tanárnak tanulni?
Figyelt kérdés
Mondjuk angoltanárnak, de szerintem még magyar nyelvtanárnak is.2012. júl. 14. 19:43
11/14 anonim válasza:
Nyelvtanárság Japánban, hmmmm....
magyarra minimális az igény, elvétve van egy-két ember, aki tanul. Egyetemen is csupán Oszakában van magyar szak. Tehát arra nagyon kicsit az esély, hogy valahol is főállásban magyartanárként tudj elhelyezkedni.
Ami pedig az angolt illeti,van egy nagy hátrányunk: nevezetesen, hogy nem angol az anyanyelvünk. Márpedig a japánok igencsak az anyanyelvi tanárokat részesítik előnyben. Ugyanakkor ha legalább nyelvtanári végzettséged van, úgy nem teljesen lehetetlen. Bár a konkurencia nagy.
12/14 A kérdező kommentje:
Azért megpróbálom :) Amúgy a TUFS-ban is van magyar szak.
2012. júl. 18. 11:56
13/14 anonim válasza:
Szerintem mindenképp próbáld meg. Nekem is ilyesfajta álmom van, és sok embertől hallottam már, hogy a japánok nagyon szeretik a magyar kultúrát és az embereket is. Sok szerencsét!
14/14 anonim válasza:
Igen, de az a "sok" akkor is elenyésző, és a tanári helyek nagyrészt telítettek. Nagy szerencse kell ahhoz, hogy akár csak 1-2 embert találj, aki esetleg heti 1x akarna tanulni. Tapasztalatból mondom, éltem ott, ráadásul van magyar mint idegen nyelv tanári végzettségem is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!