Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha nyelvtudás nélkül megyek...

Ha nyelvtudás nélkül megyek ki külföldre tanulni, akkor abba mekkorát bukhatok?

Figyelt kérdés
Megnyertem egy külföldi ösztöndíjat, ahova elvileg a nyelvtudás is feltétel volt, de a szakterületetemen elért eredményeknek köszönhetően megfelelő pontszámokat kaptam. Nem angol nyelvterületről van szó, de angolul lesznek az óráim. Augusztus közepén utaznék ki, már beiratkoztam egy angol kurzusra, de mivel én ezt a nyelvet soha nem tanultam és más nyelvet se beszélek, rendesen be vagyok pánikolva. Belevágjak így is? Mit gondoltok?
2009. jún. 30. 23:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam a 07-01 15:41 és nem véletlenülmbukott ki ez belőlem. Nem az irigység, egyszerűen csak az, hogy buktam már el úgy ösztöndíjat, hogy annak ellenére,hogy a saját szakterületemen nagyon jó vagyok és egy nyelven magas szinten beszélek, de a második nyelv nem volt elég jó, mert csak kb. középszinten tudom. Így gyakorlatilag két nyelv ismeretével esélytelenebb vagyok, mint más aki egy nyelvet sem beszél. Más szakterület persze, de akkor is furcsa... Mindegy, nem adom fel, próbálkozom többfelé, neked meg szurkolok, hogy sikerüljön és nagyobb esélyed legyen a sikerre, mint amennyi ebből a helyzetből reálisan esélyesnek tűnik.
2009. júl. 5. 18:02
 22/25 anonim ***** válasza:

Mostmár kíváncsi vagyok, milyen szakterület:)

Amúgy hülyeség lenne nem belevágni. Max nem jön össze, de legalább megpróbáltad. Ha meg sem próbálod, akkor meg folyamatosan az jár majd a fejedben, hogy nem tudod, mi lett volna.

2009. júl. 7. 21:52
 23/25 anonim ***** válasza:

RElaxát le lehet tölteni torrentel is, sőt a kreatív nyelvtanulós cuccot is. Én a kreatívval kezdtem el a franciát, de úgy, hogy előtte soha sem tanultam, az első szólap után kezdtem érteni a francia híradót :D

Relaxa és kreatív francia:

[link]

Bővebben a kreatívról:

[link]

Kreatív angol (meg több nyelv is):

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__23..

2009. júl. 24. 15:04
 24/25 anonim válasza:

nővérem is semmi nyelvtudással ment ki a férjével Németországba. 3hónap alatt megtanult majdnem anyanyelvi szinten. Tehát nem bukhatsz nagyot.

Ha itthon maradsz akkor buksz a legnagyobbat !

2009. okt. 22. 12:53
 25/25 anonim ***** válasza:

Azt mondjuk megnézem, aki 3 hónap alatt majdnem anyanyelvi szitnen megtanul egy németet. Főleg azért, mert a németek 30 év "ottélés" után is egy mondatból kiszúrják, hogy nem örtlich a kiejtésed...

Kedves kérdező!

Csupán kíváncsiságból érdekel, de mi a szakmád?

Amúgy szerintem simán összehozhatsz ennyi angolt. Ha van rá egy kis tőkéd akkor az ilyen szuperintenzív nyelviskolát javaslom (főleg szóbeli részt), ha kevsebb van akkor valami nyelvoktatás + akadnak szépszámmal külföldi diákkörök (legalábbis pesten), oda csücsülj be és beszélgess velük. Irdatlan sokat segít. Főleg abban, hogy a nem "tökéletes" kiejtést is megtanuld megérteni. Mert a franciáké rettenetetesen pocsék lesz.

2009. dec. 12. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!