Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha nyelvtudás nélkül megyek...

Ha nyelvtudás nélkül megyek ki külföldre tanulni, akkor abba mekkorát bukhatok?

Figyelt kérdés
Megnyertem egy külföldi ösztöndíjat, ahova elvileg a nyelvtudás is feltétel volt, de a szakterületetemen elért eredményeknek köszönhetően megfelelő pontszámokat kaptam. Nem angol nyelvterületről van szó, de angolul lesznek az óráim. Augusztus közepén utaznék ki, már beiratkoztam egy angol kurzusra, de mivel én ezt a nyelvet soha nem tanultam és más nyelvet se beszélek, rendesen be vagyok pánikolva. Belevágjak így is? Mit gondoltok?
2009. jún. 30. 23:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hidd el, én is meglepődtem...:D

De mondom, ez nem egyetem vagy fősuli, hanem szakmunkás és ezen a szakterületen kevés az igazán jó szakember.

Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy volt-e vki hasonló cipőben, vagy van-e vki aki az életből tanult nyelvet, de úgy látszik én vagyok ilyen merész aki így nekivág...:S

Köszi a válaszokat egyébként és a kis biztatást is. :)

Igen, igyekszem a szaknyelvre ráfeküdni, aztán majd kiderül...:P

2009. júl. 1. 00:11
 12/25 anonim ***** válasza:
57%

Semmi para,skacok.Figy menj el sürgősen a Relaxa nevű nyelviskolába és járj nyelvórára,nagyon fogod élvezni,elsajátítod az angol gondolkodás módot,mint gyerekkorodban magyarul tanultál elv.Főleg az intenzív beszéltető tréningeket javaslom,és van nagyon intenzív két hetes kurzus egy alapszintet add,nem vicc.Ha gondolod vegyél fel msn-re:it4tgabi@freemail.hu és egy bemutató órára bejöhetnél,beviszlek.

A honlapjuk www.relaxa.hu .Nem bánod meg hidd el,nagyon jó én imádom heti 2*4 órám van ott de keveslem.Amúgy én is tervezem külföldre az utazást csak én mint programozó vagy SAP-s informatikus.Örülök,hogy megnyerted,Franciaország nagyon komoly hely ,fogsz tudni angolul és franciául,tiéd a világ.Várom jelentkezésedet ha érdekel a suli.Remélem sikeres leszel kint,és egy jó tanács ne gyere haza,csak befektetni jó itt.Még egyszer grat,és fogadd el az ösztöndíjat.

2009. júl. 1. 00:43
 13/25 anonim ***** válasza:
53%
Jaj azt elfelejtettem,hogy két hét után ezzel a szuper intenzívvel fogsz tudni már beszélni is,csak heti 6 nap napi 8órában két héten át.
2009. júl. 1. 00:44
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem lesz egyszerű dolgod, de ha hajlandó vagy tanulni, sokat tudsz majd fejlődni. Arra készülj fel, hogy nehéz lesz és sok mindent nem fogsz érteni, de ha tényleg elhatározod, hogy tanulni akarsz, menni fog.
2009. júl. 1. 09:52
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is így mentem ki Franciaországba tanulni és nekünk is angolul voltak az előadások. Csak annyi a különbség, hogy angolul jól bezsélek, így a képzés ideje alatt nem volt gond, de a kajálásokon, városnézéseken vacakul éreztem magam, mert nagyrészt mindenki franciául csevegett. Gond nem volt, mert átváltottunk angolra, de ha csak magyarul bezséltem volna, leégett volna a pofámról a bőr, hogy senkivel nem tudok semmilyen nyelven beszélgetni. Az előadásokon nem volt fordítás, volt aki éppencsak értett valamit angolul, ők a hét végére teljesen kimerültek, annyira kellett figyelniük és nagyrészt így sem értettek meg semmit.

A Relaxát nem ismerem, de ha napi 6-8 órában tanulsz egy nyelvet két hónapig mindennap, akkor egy alap csevegési szint bármilyen módszerrel megtanulható.

2009. júl. 1. 11:28
 16/25 anonim ***** válasza:
95%
Cseppet igazságtalan, hogy más területeken meg hiába ér el az ember 100% eredményt és egy nyelvet felsőfokon, másikat közepen beszéli, mégse kapja meg az ösztöndíjat....más meg egyet se képes és mégis övé a világ :S Igen, ez most kibukott belőlem.......
2009. júl. 1. 14:17
 17/25 anonim ***** válasza:
95%
Bennem is ez motoszkált, amit az utolsó hozzászóló írt le. A világ sosem volt igazságos sajnos:(
2009. júl. 1. 15:41
 18/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Neked is 00.43-as, meg a lelkes bíztatást is. :) Megnéztem a honlapjukat, de sajnos én vidéki vagyok, ez meg egy pesti suli. :(

Egyébként tisztába vagyok vele, hogy számos kellemetlen helyzetbe fogok majd kerülni, meg hogy nagyon nehéz lesz és fárasztó. Jelenleg egy ismerősömmel angolozom, de keresek vmi intenzív kurzust is itt a környéken. Ha már van egy kis alap amire tudok építeni, talán tudok fejlődni is ott kint.

Egyébként nem vagyok rá büszke, hogy nem beszélek egy nyelvet se, mondhatjuk úgy is, hogy elég kellemetlen, de hát így alakul. Most talán lesz lehetőség tanulni.

2009. júl. 1. 17:43
 19/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó két hozzászoló! Valóban, ha úgy vesszük igazságtalan. Nem tudom ti milyen szakterületen vagytok, lehet olyanon ami elég keresett és emiatt nagyobb a verseny is.

Az én szakmám nem egy divatszakma és elég nagy fizikai erőnlétet is igényel. Sokan nem csinálnák (sőt egyenesn lenézik) ezt a munkát amit én fogok, de én meg igyekszem magas színvonalon és minőségben végezni.

Keresni kell a lehetőségeket, biztos a ti szakterületeteken is vannak.

2009. júl. 1. 17:51
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tanuld intenzíven az angolt, és sok szakmai kifejezést!!! az alapokat nagyon vágd be mind az élethez elengedhetetlen alapokat mind a szakmádban a legfontosabbakat... és próbáld meg! egy lehetőséget semmiképp sem lehet elszalasztani! kimész, megpróbálod... nézz szét a neten, hátha van valami jó tolmácsgép... és ha ott leszel mindjárt más lesz... ha még sem, és úgy érzed nem megy, még mindig hazajöhetsz.
2009. júl. 4. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!