Dániai továbbtanulásról vélemények?
Nem rég hallottam erről a továbbtanulási lehetőségről, és bennem is megfordult, hogy jó ötlet lenne kimenni tanulni. Szeretnék megtudni tapasztalatokat, hallott híreket,véleményeket vagy bármilyen gyakorlati információkat.
Elsősorban olyanok érdekelnének amik a weboldalon nincsenek rajta, pl kollégium/szállás költség munkavállalás, ott tartózkodás feltételei stb.
A válaszokat előre is köszönöm! :))
Én 2 évig dolgoztam kint,az első amit meg kell tenned,a regisztráció,amihez kell egy lakcim is,akkor kapsz CPR számot,amivel bármit el tudsz intézni.Szerencsére ott jóval egyszerűbb a hivatalos dolgok elintézése,mint nálunk..Találtam neked 2 honlapot,ami hasznos lehet: [link]
Kollégiumok vannak és a bérlésük olyan 1500-2500 korona/hó,kiadó szobákat itt tudsz megnézni: [link]
A munkavállalásról annyit,hogy én 2 hónap alatt találtam munkát(Odensében)de szerintem,ha Koppenhágában leszel,ott jóval hamarabb lehet találni.És én 5 órát dolgoztam mindennap délután(takaritottam egy irodaházat)úgyhogy simán tanulhattam volna mellette,de az a szak,amit én kerestem,nem volt angol nyelven csak dánul.. Szóval a fizum kijött nettó 8500 koronára havonta,amiből lazán meg lehet élni,úgy,hogy én egy lakást béreltem,nem egy koleszos szobát. A kaja kb. 2000 koronából jött ki,a lakásért 3000-et fizettem,igy bőven félre tudtam tenni,az oktatás pedig ingyenes kint.Most nem jut eszembe több fontos dolog,de irj,ha még kérdésed van!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Még nem tudom, hogy melyik városban lennék, mert a szakok amik fel vannak sorolva mindegyik majdnem másik városban van. Az a kérdésem lenne, hogy a takarításból kerestél havonta 8500 koronát? Ez így magyar szemszögből nagyon jónak tűnik, még akkor is ha a kaját és a szállást leszámítjuk belőle. :D
Mellesleg, te szerettél kint élni? Mert nagyon sok olyan véleményt láttam, hogy mindenkinek tetszik az ország. De olyan hihetetlen elhinni :))
Mindenképpen érdemes átgondolni a dániai továbbtanulást, főleg az anyagi vonzatát a tandíjmentesség ellenére is. A tapasztalatok amelyeket szerezhetsz felbecsülhetetlenek, így szakmai/karrier szempontjából mindenképpen érdemes belevágni.
Itt egy honlap ahol a fent soroltak is le vannak írva dániai továbbtanulással kapcsolatban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!