Filmrendezés külföldön, hogyan, vélemények?
Három dolog kell hozzá: pénz, pénz és pénz. Nem vicc.
Amúgy csináltál már bármi filmes dolgot? Tanultál már a filmről? Mennyi idős vagy?
18 éves leszek júliusban, és bontogatom a szárnyaim, érettségim most szerzem meg. Nem vagyok gazdag családból származó, de még mindig úgy vélem, hogy így is nekivághatnék! Túl nagy az elszántságom.. :P Nem egy pár hónapos leányálomról van szó, hanem én komolyan ebben a szakmában szereznék dolgozni. Nincs tapasztalatom, de szabadidőmben szívesen vágok videókat, sok terv van a fejemben - írok is néhány forgatókönyvet, valamint olvasom is őket, szeretem a kreatív dolgokat, imádom a filmeket, és nem szeretnék Magyarországon maradni, mivel a filmipar imádott hazácskámban sajnos nem az a színvonal, aminek szívesen a részese lennék.
Kérlek, adjatok még tippeket, szívesen venném mindegyiket!
Na, ez eddig tök jó. Abszolút értem, miről beszélsz. Viszont akkor most kezdj el filmeket csinálni, mert a filmrendezést elsősorban filmrendezés közben lehet megtanulni.
Nyilván nem a Titanic 2-vel kell kezdeni, hanem kis filmötletekkel, rövidfilmekkel. Kezd el megmutatni önmagadat. Ha már írtál forgatókönyvet, annál jobb, tessék megcsinálni. :)
Persze foghatod magad és kimehetsz mondjuk New Yorkba vagy Los Angelesbe, de azt tudnod kell, hogy csak azért nem fognak alád tolni egy talicska pénzt, mert elvégeztél egy filmes iskolát (amúgy szintén sok talicska pénzért).
Félre ne értsd, nem a kedvedet akarom elvenni, sőt. De először mindenképpen nézd meg, hogy valóban megy-e ez neked, tudod-e csinálni. Aztán ha már van egy-két érdekes, izgalmas dolog a farzsebedben, akkor le tudod tenni, hogy tessék nézni, ez lennék én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!