Durham vagy UCL?
Vilagszintu elismertsegben magasan a UCL...az ugyan vicc, hogy a QS es a TIMES vilagszinten berakjha a top 10-be, de az ARWU, a legelismertebb lista is 20. helyre teszi. Durham az elobbieknel a 100-as lista vege fele tanyazik, az ARWU eseteben 150-200. Ezek a puszta szamok. A UCL jobb egyetem, toronymagasan erosebb kutatassal.De UK-n belul Durham is top 10.
Azonban...ott a helyszinek kerdese, es az egyetem rendszere. Durham Cambridge-t es Oxfordot mintazza, igaz kisse jatekosan: vannak college-k, de kb. csak disznek, mert onallosaguk, oktatasuk, onallo vagyonuk semmi nincs, es egy kozepesen csori Oxbridge-i college-nek is tobb penze van mint a komplett egyetemnek Durham eseteben. Megis, a rendszer az elobbit mintazza, formalis vacsorakkal, stb, ehhez jon egy festoi kisvaros, csomo kozepkori epulettel, stb. Kampusz nincs, de a varos meretei miatt ez nem zavaro. Kicsi.
UCL. London. Kampusz itt sincs, bar az egyetem alapvetoen London sziveben talalhato, megorulni nem kell az utazgatastol. London meg..London. Nyilvan teljesen mas, osszehasonlithatatlanul mas a diakelet, mint Durhamban. Van aki ezt imadja, van aki utalja. Nekem szemely szerint a "kisvaros, sok kozepkori epulet, campusszeru hangulattal" jon be, toronymagasan, mig a varosi egyetemek meg nagyon nem. Izles kerdese.
Nehez kerdes, a UCL jobb, ez nem kerdes, megis...ha St Andrews lenne a masik valasztas (festoi kisvaros, kvazi oxbridge-i hangulat, stb), akkor szemely szerint inkabb oda mennek, de Durham...a nagy kerdes Te mit szeretsz. 3 ev megicsak 3 ev...
A Guardian listaja szerint meglehetosen nagy szakadek van a ketto kozott: Imperial orszagosan 8. helyen jon, UCL 21.-en (Durham 19.-ik). Ez mar azert tobb, mint par helynyi kulonbseg.
Megneztem mas listakat es velemenyeket is (mert bar a brit felsooktatas nevelt ki igazan, matekrol sokat nem tudok), toronymagasan, egyertelmuen az Imperial az erosebb matekbol.
A ketto kozti kulonbseg szamos targybol (persze realiakbol, hiszen az Imperialon csak az van) elenyeszo, de matekbol szignifikans.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!