Szeretnék Svédországban egyetemen tanulni, mesterszakon. /kérdések lent/ Van olyan aki tanul (t) Svédo. -ban?
Már utána néztem pár infónak, de sok kérdésem van:
Mennyire nehéz diákmunkát találni Svédországban? Egyáltalán külföldieket alkalmaznak?
Tudom, hogy rettentő nehéz szállást találni, hosszú várólisták vannak stb. de a helyzet mégis mennyire rossz?
Nincs tandíj, viszont a megélhetési költségek, árak magasak. A bevándorlási hivatal szerint havi minimum 7300 SEK kell, vagyis 10 hónapra 73 000 SEK.
Ha nem a teljes mesterképzést végzem el, hanem csak egy évet akkor azt a magyarországi egyetem elismeri?
Szia! Én ugyan nem tanultam Svédországban, de barátaim igen, és én is sok mindennek utánanéztem, mert oda készültem egy időben.
Diákmunkára szerintem iszonyúan kevés az esélyed, ha nem beszélsz svédül.
Szállást tényleg nehéz találni, ez attól is függ mondjuk, hogy melyik városba mennél. Stockholmban nagy szarban lennél, de pl. Lundben egész hamar találnál lakást. Általában a nagyvárosokban a legnehezebb a helyzet.
A havi 7300 korona nagyjából reális, de nem fogsz belőle úgy élni mint Marci hevesen :)
A tárgyelfogadás pedig baromi sok mindentől függ. Pl. h itthon ill. kint melyik egyetemre jársz. Kint az a jellemző, hogy kevés, de sok kredites tárgy van, amiből - most pl mondok egy példát- egy 7,5 kredites kinti tárgyat lehet hogy elfogadtathatsz itthon, egy hasonló tárgyadért cserébe, de az valszeg itthon csak max 3-4 kredit lesz. Szerintem teljes félévet/évet szinte tuti h nem fognak neked itthon elfogadni. De mondom, ez nagyban függ az egyetemedtől, ezt derítsd ki az itthoni sulidban.
köszönöm a választ:) Még utána nézek a dolgoknak, ez még csak 2 év múlva lenne aktuális. addig még van időm:D
lehet hogy a végén Erasmussal megyek ki:)
Sok sikert kívánok neked! Nekem sajnos nem jött össze (persze még mindig nem lehetetlen), csak sajnos rengeteg pénz kéne hozzá. Na meg nemzetközi nyelvvizsga, mondjuk azt le tudnám tenni, csak nekem most szeptembertől lenne esedékes az Msc.
Erasmussal tényleg egyszerűbb a kijutás, meg olcsóbban kijössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!