Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angliában van még az ilyen...

Angliában van még az ilyen évégi jegyek ellenére is esélyem egyetemre menni?

Figyelt kérdés

Most is dolgozom iskola mellett ezért sokszor nem maradt idő egy-egy felelésre vagy témazáróra készülni így a tavalyi átlagom 3,9 volt és idén is sajnos ilyen átlagra számíthatok annak ellenére hogy mikor az időm engedi tanulok. Nyelvvizsgára még nem jelentkeztem (de ahogy gyakorolok rá szerintem meglenne a középfokú). Ahogy az előző éves érettségiket néztem ha most írnám meg akkor olyan négyesek meg ötösök lennének. Nagyon ráhajtottam az angolra és a biológiára (azt szeretném később tanulni), biológiából emelt érettségit szeretnék csinálni.

Van egy kis félretett pénzem, úgy gondoltam egy félév múlva kimennék Angliába dolgozni, ott tudnék több pénzt is keresni és fejlődhetne az angol tudásom.

Úgy gondoltam egy-két év múlva jelentkeznék már akkor Angliában egyetemre. Azt olvastam hogy a magyar érettségit nem szívesen fogadják el ezért még azt is meg kéne csinálni újra. Ha nagyon belehúznék és lenne egy jó érettségim, mellette felsőfokon beszélném az angolt, úgy lenne esélyem bekerülni egy TOP egyetemre? Most arra gondolok hogy itthon is van hogy csak az érettségit nézzék, az évégi jegyeket ne. Kint is meg lehet oldani hasonlóan vagy ezek az évégi jegyeim egy életre elvágták ezt a lehetőséget?

2011. nov. 2. 17:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Az egyetemek eleve kernek IELTS-t, megadott pontokra (altalaban minium 6.5 vagy 7 kepessegenkent), ami kb. felsofok, de egyes elemeiben lenyegesen nehezebb annal.

Magyar erettsegit egyeteme valogatja, mi fogad el; hivatalosan mindegyik, az EU miatt, nem hivatalosan van, ahol ezzel elasod magadad.

Attol fugg mit ertesz TOP egyetem alatt. Ha Cambridge es Oxford, akkor a valasz nem, kb. soha a budos eletben. Hamarabb lesz otosod a lotton. Azonban az Egyesult Kiralysagban van vagy 120 egyetem, es ha mindent jol csinalsz, van eselyed bekerulni egy top 20 egyetemre, akar top 10 vegere is. Ezek nagyon komoly, a vilagban is relative ismert egyetemek, amik tobbsege a vilagranglistakon is igen jol szerepel. Szoval nem lehetetlen a dolog :)

2011. nov. 5. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!