Németországban meg Angliában is ennyire fontos szerepe van a nyelvvizsgának az ottani tanulók életében, mint Magyarországon?
Én is elsősorban abban látom a problémát, hogy nyelvtani szabályokat, fordítást magoltatnak az iskolákban, ahelyett, hogy beszélni (értsd: kommunikálni, görcsösség nélkül, eleinte akár kézzel-lábbal!!!) tanulna meg az ember, meg inkább helyesen írni (magyarul is és az adott idegen nyelven is) gyakorolnának.
a nyelvtannak a legeslegutolsó és nem az első lépésnek kéne lennie. Szerintem.
Már régóta magamtól tanulom a nyelveket, én ezt követem, és nekem bevált. :)
az angolok beszélnek nyelveket? lol:)) hét éve vagyok itt, eddig kb. három olyannal találkoztam, aki tényleg beszélt is, nem csak tanult. egyik konkrétan olasz francia szakos volt, a másik kettő németül tud valamennyit, de annyit én is tudok, amennyit ők.
egyébként is teljesen csodabogárnak tartanak, hogy tudok úgy egy nyelven (már, angolul), hogy nem kell rajta gondolkodnom. pedig pénzügyben dolgozom, nem a gyárban.
minek tanulna az angol nyelvet, főleg, mi lenne az a hú, de nagy érdek, ami neki fűződik hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!