Magyar Orvosi Egyetem (SOTE) vagy Edinburgh?
Edinburgh.Skociaban az oktatas BA szinten ingyenes, ezek szerint ez az orvosira nem vonatkozik, de EU-s allampolgarkent mindenfele kolcsonben es kedvezmenyben reszesulhetsz, amik oriasi konnyebseget jelentenek. Edinburgh messze nem egy Cambidge vagy Oxford, de nagyon elismert egyetem, Skociaban St.Adny-val egyutt a legerosebb, es a vilagranglistakon is olyan 50-60 hely kornyeken tanyazik, relative ismert mashol is (igaz persze ott a legkonyebb praktizalni ahol vegzel, vagy legalabbis med schoolba ott kell menni altalaban, a kepzesbeli kulonbsegek miatt). Ehhez kepest a SOTE...:D
Valaki felvetette, hogy Mo.-ra is sok kulfoldi megy orvosira. Teny, igaz osszesen megy kb. annyi orvosira mO.-ra, mint csak Edinburgh-be. Alapvetoen tenyleg inkabb kozel-keletiek mennek, akik igy kapnak egy koltseghatekony, EU-s, elviselheto mszinvonalu diplomat. A hangsuly a kolteghatekonyon van; a magyar orvosi egyetemek jok, de vilagszintet nezve gyenge kozepesek kb. Ami nem baj, sot, de nem kell beallitani, hogy azert mennek oda a diakok, mert huuu, de kuul, hanem mert korrekt szinvonalu kepzest ad, meglhetosen olcson. Amerikai diakok, nemetek, stb is elofordulnak, nem is annyira keves, de ok meg teljesen a "koltseghatekony" reszre hajtanak ra. Hangsulyozom, nem rosszak a magyar orvosi egyetemek, karok, de azert nem is hudefaszak.
Egyetértek az előző válaszolóval !
Mindenképp Edinburgh :)
Én is oda szeretnék majd menni egyetemre...persze én nem orvosira.... :)
De előbb még gyűjtögetnem kell egy kis pénzt...mert az hagyján hogy az egyetem ingyen lenne...de valahogy meg is kéne ott élni :S
(persze ez még a jövő zenéje....még azt e tudom hogy van ott a felvételi,vagy hogy egyáltalán van-e esélyem...)
De neked sok sikert!!! ;))
*még azt se tudom
bocsi...kicsit korán van ^^
Habar sotes vagyok egyertelmi h edinburgh.
Itt sokkal dragabb a koltsegterieses.
A diploma es az oktatas szinvonalaval nincs semmi gond, sot nemzetkozileg igenis elismert nem csoda h olyan konnyeden mehetnek kulfoldre az itt kepzodott rezidensek!
/ amugy birom amikor egy rendszert ugy szidnak h kozben lovesuk sincs rola h hogyan mukodik itt vagy esetleg kulfoldon... Mert ha bizonyos szempontokat nezunk sote boven lovi a kulfoldi egyetemeket oktatasilag... Pl. Boncolas, allatkiserletek - ezeket sok helyen kulfoldon nem csinalhatjak...
Szoval oktatassal nincs semmi gond, inkabb az ar...
Nem akartam tovabb fenyezni az egyetemet de pl. Nemetorszagban elsobbseget elvez egy Sote-n vegzett hallgato mint egy nemet mert allitolag naluk tesztesek a szamonkeresek es nincs diplomamunka se. Ezt csak hallottam egy rezidens ismerostol aki kint dolgozik.
Ugyebar azert egy diplomamunka mogott bem kis szakmai tudas bujik meg :)
Usa-ba annyi h egy kulonbozeti vizsgat kell tenni az eu-s diplomakkal de azt mondjak nincs benne semmi extra, masik ismeros rezidens L.A-ben vagy Miamiban van -nem tudom pontosan mert mindig mashonnan kuld fotokat xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!