Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Magyar Orvosi Egyetem (SOTE)...

Magyar Orvosi Egyetem (SOTE) vagy Edinburgh?

Figyelt kérdés
Szerinted melyik jobb oktatás? Mindkettő nagyon híres.
2011. szept. 25. 23:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
29%
Ez jó pont lesz a kormánynak!! A külföldi ezek után nem ide jön majd az orvosira.
2011. szept. 26. 16:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Edinburgh.Skociaban az oktatas BA szinten ingyenes, ezek szerint ez az orvosira nem vonatkozik, de EU-s allampolgarkent mindenfele kolcsonben es kedvezmenyben reszesulhetsz, amik oriasi konnyebseget jelentenek. Edinburgh messze nem egy Cambidge vagy Oxford, de nagyon elismert egyetem, Skociaban St.Adny-val egyutt a legerosebb, es a vilagranglistakon is olyan 50-60 hely kornyeken tanyazik, relative ismert mashol is (igaz persze ott a legkonyebb praktizalni ahol vegzel, vagy legalabbis med schoolba ott kell menni altalaban, a kepzesbeli kulonbsegek miatt). Ehhez kepest a SOTE...:D

Valaki felvetette, hogy Mo.-ra is sok kulfoldi megy orvosira. Teny, igaz osszesen megy kb. annyi orvosira mO.-ra, mint csak Edinburgh-be. Alapvetoen tenyleg inkabb kozel-keletiek mennek, akik igy kapnak egy koltseghatekony, EU-s, elviselheto mszinvonalu diplomat. A hangsuly a kolteghatekonyon van; a magyar orvosi egyetemek jok, de vilagszintet nezve gyenge kozepesek kb. Ami nem baj, sot, de nem kell beallitani, hogy azert mennek oda a diakok, mert huuu, de kuul, hanem mert korrekt szinvonalu kepzest ad, meglhetosen olcson. Amerikai diakok, nemetek, stb is elofordulnak, nem is annyira keves, de ok meg teljesen a "koltseghatekony" reszre hajtanak ra. Hangsulyozom, nem rosszak a magyar orvosi egyetemek, karok, de azert nem is hudefaszak.

2011. szept. 26. 16:23
 13/24 anonim válasza:
82%

Egyetértek az előző válaszolóval !

Mindenképp Edinburgh :)

Én is oda szeretnék majd menni egyetemre...persze én nem orvosira.... :)

De előbb még gyűjtögetnem kell egy kis pénzt...mert az hagyján hogy az egyetem ingyen lenne...de valahogy meg is kéne ott élni :S

(persze ez még a jövő zenéje....még azt e tudom hogy van ott a felvételi,vagy hogy egyáltalán van-e esélyem...)

De neked sok sikert!!! ;))

2011. okt. 3. 07:09
 14/24 anonim válasza:
100%

*még azt se tudom

bocsi...kicsit korán van ^^

2011. okt. 3. 07:10
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Habar sotes vagyok egyertelmi h edinburgh.

Itt sokkal dragabb a koltsegterieses.

A diploma es az oktatas szinvonalaval nincs semmi gond, sot nemzetkozileg igenis elismert nem csoda h olyan konnyeden mehetnek kulfoldre az itt kepzodott rezidensek!

/ amugy birom amikor egy rendszert ugy szidnak h kozben lovesuk sincs rola h hogyan mukodik itt vagy esetleg kulfoldon... Mert ha bizonyos szempontokat nezunk sote boven lovi a kulfoldi egyetemeket oktatasilag... Pl. Boncolas, allatkiserletek - ezeket sok helyen kulfoldon nem csinalhatjak...

Szoval oktatassal nincs semmi gond, inkabb az ar...

2011. okt. 4. 18:40
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Bocsanat a felreirasokert, telefonrol irok.
2011. okt. 4. 18:41
 17/24 A kérdező kommentje:
Semmi gond!! :) Köszönöm a válaszokat! Én úgy vagyok vele, hogy szerintem a SOTE biztosan jobb képzést biztosít, mivel magyar. :P
2011. okt. 4. 18:54
 18/24 anonim ***** válasza:
68%

Nem akartam tovabb fenyezni az egyetemet de pl. Nemetorszagban elsobbseget elvez egy Sote-n vegzett hallgato mint egy nemet mert allitolag naluk tesztesek a szamonkeresek es nincs diplomamunka se. Ezt csak hallottam egy rezidens ismerostol aki kint dolgozik.

Ugyebar azert egy diplomamunka mogott bem kis szakmai tudas bujik meg :)

Usa-ba annyi h egy kulonbozeti vizsgat kell tenni az eu-s diplomakkal de azt mondjak nincs benne semmi extra, masik ismeros rezidens L.A-ben vagy Miamiban van -nem tudom pontosan mert mindig mashonnan kuld fotokat xD

2011. okt. 4. 20:09
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Felreertes ne essek, nem azt mondtam, hogy rossz lenne, csupancsak, hogy nemzetkozi megvilagitasban nem kiemelkedo. Teljesen mas a szemleletmod, es a lehetosegek is, persze (mondjuk van aki Fokvarosba megy nemi tapasztalatot szerezni lott sebek teren, abban is van logika :D). Az viszonyt nem sokat mutat, hogya rezidensek konnyeden mehetnek ki: errol egyreszt az EU-s kornyezet a felelos, ami sokkal konyebbe teszi a mozgast, es orvosi diplomaval sokal konyebb mozogni az EU-n belul, mint mashol, masreszt meg konkretan elszivas mukodik, persze, hogy tart karokkal varnak mindenkit, akit egy masik allam rakat penzert kikepzett, es totalisan hianyszakmat tanult, ami rendkivul megbecsult is, raadasul.
2011. okt. 5. 01:31
 20/24 A kérdező kommentje:
Szerintem teljes mertekben igazad van. :)
2011. okt. 5. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!