Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Megjelent a THES 2009 nemzetkö...

Megjelent a THES 2009 nemzetközi ranglistája sajnos magyar egyetem nélkül (www.timeshighereducation. Co. Uk/Rankings2009-Top200. html). Szerintetek mire lenne a magyar egyetemeknek szüksége, hogy nemzetközileg jól szerepeljenek?

Figyelt kérdés
A ranglista hitelességét légyszives ne kommentáljátok mivel a gyengéivel tisztába vagyok. Mivel a THES az egyik leghiresebb egyetemi rangsor a világon, nagyon sok nemzetközi diák dönt ez alapján hogy hol tanul. Ebbôl kifolyólag, én a ranglista gyengéi ellenére is fontosnak tartom, hogy a magyar egyetemek elkezdjenek szerepelni ezen a ranglistán.
2009. okt. 10. 04:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Kevesebb diákok kellene felvenni és akkor lenne értéke a diplomának. Ja és meg kellene szüntetni a vidéki csóró fősulikat pl. Szekszárd
2009. okt. 10. 09:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy az előző leírta. Kevesebb diákot kellene felvenni(legalább a felét), és a vidéki főiskolák nagy részét össze kell vonni térségenként.
2009. okt. 10. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék milyen közvélemény kutatás alapján adták ill. pontozták ezeket a helyeket. Jó, jó nem hinném hogy a Harward egy rossz hely lenne, de a magyar egyetemeken szerintem az a baj, hogy a közhangulat, (sressz miatt?) nagyon vacak és ha megkérdezik a diákokat hogy milyen "hepi" vagy az egyetemen, lehet hogy nem fogunk annyi pozitív választ kapni mint az USA vagy angliai diákok. Persze ez csak egy feltevés, mert én otthon nem jártam egyetemre.
2009. okt. 21. 22:42
 4/5 anonim válasza:

Kedves harmadik, olvass utana annak amirol irsz!

A diakok moraljat nem kerdezik a THES-ben egyaltalan, inkabb kutatasi presztizst es eredmenyeket, nemzetkoziseget, es munkaadok velemenyet.

A "Harward"-ot meg Harvard-nak irjak! Az, hogy az otthoni kutatas minosege lenne esetleg nem megfelelo az persze eszedbe se jutott! Lehet hogy az egyetemek minosege es az oktatas minosege kozott valamilyen gyenge korrelacio van?! Esetleg ok-okozati osszefugges?!

2009. okt. 22. 02:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok a kérdésekre. Ennyi.
2009. okt. 22. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!