Mit tegyek a fizikaval?
Figyelt kérdés
az a helyzet hogy konyitok a fizikahoz de nem annyira a matekhoz! Ukrajnai vagyok es Magyarorszagra szeretnek tonabbtanulni menni de nem tudom hogy melyik egyetemre s milyen fajta mernök legyek mert ezt mar eldontottem hogy mernok leszek csak nem tudom pontosan milyen! en gondolkodtam a villamosmernokon !!! csak nem szeretem az infot!!!
koszi a valaszokat!
2011. szept. 16. 19:59
1/4 anonim válasza:
Matematika az a fizika ABC-je. Ha nem vagy jó matekos (nem érted a dolgokat miután elmagyarázzák rendesen), akkor sajnos lehetetlen fizika továbbtanulása :( Kell egy kis készség, "tehetség" ahhoz, hogy legalább megértsd a matekot a fizikához. Arról nem is beszélve, hogy pl. egy elméleti fizikus matekja...kész rémálom :D
2/4 reptoid válasza:
Építész vagy építőmérnök. Ott a leglightosabb a matek a mérnöki szakok közül. Az építészre kell affinitás a művészethez, illetve rajzolni is tudni kell, építőn helyette jobban rámennek a számolásra, de tisztán a matekot nézve ez a 2 szak, ami kevésbé vészes, illetve ezeknél a fizika (mechanika) is dominál.
3/4 anonim válasza:
A hangsúly azon van, hogy mit értesz az alatt, hogy nem annyira? Szóval ha amúgy legalább a gimis nehezebb példákat is meg tudod oldani sok gyakorlással, akkor egy enyhébb matekos szak kibírható talán (mint pl. építészet amit előttem írtak), de egy normális fizika nem.
4/4 anonim válasza:
reptoid, miből gondolod, hogy pont az építőmérnökin a leglightosabb a matek? Megcsináltad mindegyik szak harmadik féléves matekját? Minden szakon 3 félév matek van, a villamosmérnökin van négy.
Én a kérdező helyében biztos nem a villamosmérnökit választanám, mert a mérnöki szakok közül pont ott a legtöbb és legkeményebb a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!