Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fizikával mire megyek?

Fizikával mire megyek?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem, jó vagyok belőle. De matekból nem annyira és a kettő szorosan összekapcsolódik. Viszont mat-fizre akarok menni. Mire megyek vele? Milyen szakmákhoz jó?

14/L

2011. jún. 25. 14:23
 1/9 anonim válasza:
Gyere mérnöknek. Tisztességes, elismert szakma. Azon belül is ugye többféle van, kérdés, hogy a fizika melyik részét szereted, meg mennyire tág az érdeklődési köröd a társtudományokban. Én pl. most építőmérnöknek tanulok, és nagyon szeretem. Ha szereted a földrajzot is, meg a kémia is valamilyen szinten érdekel (kémia csak nagyon nagyon kevés kell, tulajdonképpen csak az anyagok tulajdonságát kell ismerni), akkor csak ajánlani tudom. És itt van a legtöbb lány az építészek után.
2011. jún. 25. 14:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen,gondoltam már erre :) Igazából a dinamika meg a mechanika érdekel. A társtudományokból is jó vagyok,azok nem okoznak problémát :] és a föcit is szeretem. Hát, gondolkodom az építészmérnökségen, de a gépészmérnökség is megfontolandó :3
2011. jún. 25. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Fizika szép tárgy, egyetemi szintem már elég kemény. Mérnök jó választás, keresett szakma viszonylag, jól fizet stb. Meg ha egy kis szivességet akarsz tenni poros kis hazánknak, mehetsz mat-fiz tanárnak. Az úgyis épp kihalóban van, szóval állásod lesz, megbecsülésed és megélhetésed viszont kevésbé garantált. Meg lehetsz fizikus, de ahhoz azért kemény matek kell, szóval minél előbb szereted meg, annál jobb:)
2011. jún. 25. 17:29
 4/9 A kérdező kommentje:
biztató... nincs az az isten hogy én tanár legyek+magyarországon. egyébként köszi a választ :)
2011. jún. 25. 17:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Az építész- és építőmérnök két külön foglalkozás, nem tudom, hogy mennyire vagy ezzel képben. [link]

[link]

Ha a mechanika a kedvenced, akkor valóban a gépészmérnök vagy építőmérnök szak a neked való. Én sdzívem szerint az építőt ajánlom, mi tervezzük a hidakat, alagutakat, mélygarázsokat, gátakat, erőműveket és egyéb hasonló kaliberű létesítményeket :).

2011. jún. 25. 20:20
 6/9 A kérdező kommentje:
végigolvastam. hú tök érdekes mindig is valami ilyenre vágytam :D kösziszépen! (:
2011. jún. 25. 20:34
 7/9 anonim válasza:
Előző, te is építős vagy? BME-re jársz? Egyébként kérdező, nekem van építész ismerősöm, aki azt mondja, hogy igazából nem mérnöknek, hanem művésznek tanítják őket, szóval ha építész akarsz lenni, akkor legyen egy kis művészi ambíciód is.
2011. jún. 25. 23:36
 8/9 A kérdező kommentje:
van :) járok festeni,de ott grafikázunk is. nem rajzolok valami csodálatosan, de állítólag van kreativitásom. meg lenne pár ötletem a szakmához.
2011. jún. 26. 05:18
 9/9 anonim ***** válasza:

BME-n végeztem hidak és műtárgyak szakirányon tavaly, most csinálom a tartószerkezet és geotechnika szakirányt MSc-én. A szakirányom miatt említettem pont a hidakat és mélyépítési műtárgyakat :).

Egyébként az építészképzés is komplikáltabb ennél, vannak építőművészek, építészek és építészmérnökök. Építészmérnököt csak a BME-n képeznek (ők attól mérnökök, hogy tanulnak némi vasbeton-, fa-, falazott, és acélszerkezetet).

Szerintem nagyon sok művészi ambíció és tehetség kell az építész szakmához.

Kérdező, mit értesz az alatt, hogy lenne pár ötleted a szakmához?

2011. jún. 26. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!