Mi a különbség a Business Studies és az Economics szak között?
a business studies az üzleti-managment tanulmányokat jelöli
az economics meg a gazdasági szakot
az első jól írta
az egyik a manageléssel foglalkozik valamint az üzletfejlesztéssel a másik a közgáz szak
olyan mint itthon a gazdálkodás managment és az alkalmazott közgazdaság közötti különbség
bármelyk magyar egyetem honlapján megnézheted a hivatalos fordítást
az egyik GTK a másik KTK
bocs, de ha ennyire nem megy az angol akkor maradj még itthon egy évet és fejleszd, mert az első fél évben kegyetlenül kiszórnak
ez nem szemétkedés csak jó tanács
a mastert én is kint csináltam
Az angolok vagy amerikaiak, ha üzletről, üzletkötésről van szó, vagy valami olyasmiről, ami kifejezetten egy vállalat tevékenységéhez és a sikeréhez kötődik, azt mondják: business (üzlet). Ha egy ország vagy egy régió gazdasága, az ott élő emberek és vállalkozások gazdasági viselkedésének eredménye kerül szóba, akkor azt mondják: economy (gazdaság).
Ők ezt nagyon komolyan megkülönböztetik az egyetemi oktatásban. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy valakiből egy üzleti guru lesz vagy egy közgazdasági szakértő. Az egyiket a "business schoolokban" képzik, az marketing, kereskedelmi, vezetési-szervezési, tanácsadási vagy éppen vállalati pénzügyi és számviteli képességeit fejlesztik a hallgatóknak. A másikat pedig az egyetemek "economics" képzésein, ahol kifejezetten olyan elemzési technikákat mutatnak a hallgatóknak, hogy képesek legyen vizsgálni és megérteni egy társadalom gazdasági folyamatait, előre jelezni a gazdasági teljesítményt, az inflációt vagy a gazdasági válságok valószínűségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!