Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön tanulóknak: nem...

Külföldön tanulóknak: nem voltatok megijedve mielőtt nekivágtatok az egésznek?

Figyelt kérdés
úgy értem, hogy, tudtádok vagy hittétek, hogy jó lehetőség de mégis idegen ország új emberek teljesen más nyelv?
2009. ápr. 14. 00:48
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

kicsit izgultam, jogy nem fogok egy szót sem érteni, de rögtön az első nap után kiderült hogy az emberek mentalitása teljesen más, olyan nagyon kellemesen csalodtam, ogy az leírhatatlan, ha tudtam volna hogy ilyen jó lesz már rég elkezdtem volna.

anglia

2009. ápr. 14. 04:13
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Nemeto.:

Csak az utazas közben aggodtam, akkor sirtam is, de inkabb csak amiatt, hogy kiket kellett ott hagynom. Meg ez az izgalom, ami ilyenkor benned van, jo izgalom, es tenyleg az ember esze felülirja a szivet: tudja, hogy ez egy nagy lehetöseg, ami nem mindenkinek adodik meg, rengeteg elmeny, tapasztalat.... es tenyleg az.

2009. ápr. 14. 05:02
 3/4 anonim ***** válasza:
83%

Usa:

Én nagyon meg voltam ijedve, tök más kultúra, nyelv több ezer kilométerre otthonról. Az első pár napon hiába tudtam mit kéne mondani és hogyan csak nyögve nyeltem a szavakat. Szerintem kb úgy beszéltem mint akit üldöznek a rendőrök,de aztán belejöttem. De végig nagyon vágytam haza, magyar kaját enni magyar filmet nézni magyar könyvet olvasni.

2009. ápr. 14. 15:45
 4/4 anonim ***** válasza:
83%
Engem a párom kikísért külföldre, én akkor ijedtem meg amikor hazautazott és magamra maradtam, és még internet sem volt a kollégiumi szobámban, nem tudtam kapcsolatot tartani az otthoniakkal. Fél nap para után lenyugodtam, másnap volt összerázós nap a többi külföldivel, onnantól szuper volt minden, egyáltalán nem féltem. Valószínűleg lesz ott más külföldi diák is, és ha nem olyan anyanyelvű országba mész, amilyen nyelven tanulni fogsz, akkor a helyiek és a külföldi diákok sem fogják kinevetni a nyelvtudásod, mert ők se beszélik jobban(pl. én Svédországban angol nyelven hallgattam tárgyakat). A legtöbb országban a helyiek igen barátságosak és segítőkészek, örülnek ők is, ha más országból érkező emberekkel ismerkedhetnek meg. Európában meg nincsenek túl nagy kulturális különbségek sem.
2009. ápr. 15. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!