Mi a fenének kell az informatika szakos tanulóknak
szakrajzot (más néven műszaki ábrázolás, géprajz)
tanulniuk?
Figyelt kérdés
Attól eltekintve, hogy műszaki irányzatú.
Semmi hasznát nem fogják venni annak, hogy le tudják rajzolni a traktor alkatrészeit meg ehhez hasonlókat. Az informatikusok például még se fognak az interneten traktorokat rendelgetni.
Meg ha annyira akarják ezt a szakmunkás tantárgyat erőltetni, akkor legalább képszerkesztőben akarják, hogy megcsináljuk vagy esetleg azt, hogy leprogramozzuk grafikusan, de ne szabad kézzel, mert az nem kapcsolódik szorosan a tantárgy, úgy, mint a képszerkesztés vagy a programozás.
2011. máj. 1. 00:42
1/10 anonim válasza:
és nekünk minek kell jogot és gazdaságtant tanulni több féléven át tanulni?
egy másik mérnökhallgató.
2011. máj. 1. 00:45
2/10 anonim válasza:
Miért nem látod magad körül a levegőt? Mert csak! Fogadd el, és törődj bele.
Egyébként hidd el, hogy el fog jönni az életedben az a pillanat, amikor jól jön majd a szabadkezes traktorrajz, és visszavonod az összes szitkozódást.
2011. máj. 1. 01:54
3/10 anonim válasza:
A vegyészmérnökök is tanulnak géprajzot. Gondoltad volna? Én nem azelőtt... Pedig így belegondolva, ez elég "mérnökös", szóval még szavam sem lehet ellene. Ellenben a mikro-makroökonómia, üzleti jog, menedzsment és vállalkozásgazdaságtan, és ehhez hasonló tárgyak sokkal kevésbé illenek az egészhez, mégis kell őket tanulni.
2011. máj. 1. 02:43
4/10 anonim válasza:
Nem tudhatod mit hoz az élet, ezért azt javaslom, hogy tanuld meg. Én hetedik és nyolcadik osztályba tanultam műszaki rajz alapjait, utáltam, és azt gondoltam egy természettudomány szakra úgyse kell majd ilyen. Azóta kb. 3-4 is visszaköszöntek rám ezek az alapismeretek, és hidd el, fantasztikus érzés volt, amikor csak el kellett keressem az agyam hátsó feléből a dolgokat, és két perc alatt el tudtam olyasmit intézni, amin mások segítséggel is egy hetet tökölődtek. Meg persze jó volt az elismerés is, hogy te még ilyenhez is értesz...
2011. máj. 1. 07:31
5/10 anonim válasza:
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy az életben is bármikor jól jöhet ha felismersz egy műszaki rajzot, tudod mit hol keress rajta, stb. Sosem tudhatod, hogy mikor kerül a kezedbe egy. Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Mérnökként minek nekem jogot tanulni, marketinget, vállalkozásismeretet hogyha egyszer nem olyan szakon vagyok, ahol bármikor is lehetne saját vállalkozásom. Egyszerűen tágul a látókörünk, aminek örülni kéne, és elsősként már most tudtam egy ismerősöméknek olyan hasznos tanácsot adni eme tág látókör miatt, amire valószínűleg csak hosszas utána nézés után jöttek volna rá.
2011. máj. 1. 13:00
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor meg miért nem képszerkesztőben kell megcsinálnunk? Az legalább kapcsolódik az informatikához.
2011. máj. 1. 16:31
7/10 anonim válasza:
Képszerkesztővel aligha csinálnak műszaki és géprajzot a való életben egyrészt. Másrészt az egyetemeken mindenhol olyan alap dolgokra tanítanak meg, amit lehet már 10 éve számítógéppel csinál mindenki, aki a szakmában van, neked még is kézzel írva szépen le kell vezetned 12 oldalban a számítást. Én 99%-ban ezzel szívok, viszont nem árt ha az ember képben van azzal, mit is csinál a gép, és számítógép hiányában sem megy tönkre.
2011. máj. 1. 21:19
8/10 A kérdező kommentje:
Akkor meg miért a traktor alkatrészeit kell lerajzolni? Miért nem a számítógép részeit kell?
2011. máj. 2. 10:37
9/10 anonim válasza:
Ezt kérdezd meg a tanárodtól. Nálunk műszaki karon, minden szakon saját témához kapcsolódó műszaki rajzokat csinálnak a hallgatók.
2011. máj. 2. 17:45
10/10 A kérdező kommentje:
A szakrajztanárom nem sokat ért a számítógépekhez, annak ellenére, hogy a felesége informatikatanár. A szakrajztanáromat csak a Forma-1 érdekli és semmi más.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!