Amerikában tényleg nincs érettségi? Van akit már 16 évesen egyetemre vesznek föl?
Egészen más az oktatási rendszer. Azt azért tudni kell, hogy az egyetemre van felvételi + minden egyetem fizetős, nincs olyan, hogy államilag támogatott.
Ilyen hogy érettségi, egyébként a legtöbb országban nincs, még Eu-ban sem mindenhol van érettségi. És egyébként Magyarországon is lehet 16 évesen egyetemre menni, csak a felvételi = érettségi, tehát azt kell hamarabb letenni.
ez nagy kamu... van érettségi (graduation test)
minden államban más teszt van. 10. évfolyam 2 félévében kezdik megírni. Angol - olvasás/szövegértés - írás - matek - tudomány - Amerika történelme...
egészen a végzős évig lehet próbálkozni, utána fizetős...
Nem nehezek a tesztek (annyira)
11.et végeztem el kint, 2 teszten vettem részt (van egy az 1. félévben is a 11. és a 12. osztálynak)
5-ből 4 már megvan... a töri a leghúzósabb, mert azt magyarok nem igen tanulták...A többi gyerek játék...
Nem nagy dolog a kinti gimnázium, viszont a fősulik nehezek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!