Csak úgy lehetne Párizsban egyetemre járni, hogyha a szüleim gazdagok lennének?
Figyelt kérdés
Jó lenne Párizsba járni egyetemre, a nyelvet még tanulom. De azt hallottam, hogy anélkül hogy a szüleim ne lennének gazdagok, szinte lehetetlen. Miért? Ha kint van egy állásom egyetem mellett, nem tudom fenntartani magam?2011. jún. 16. 12:23
1/15 anonim válasza:
Én jövőre megyek Párizsba, és a szüleim nem gazdagok. Szóval amit hallottál, az szimplán butaság :)
Ettől még tudni kell, hogy Párizs egy nagyon drága város, szóval vagy elnyersz egy ösztöndíjat, vagy önmagadat kell finanszírozni.. csak a szállás havi 4-600 euró, és 1 étkezés a diák menzán 3 euró. A közlekedési bérlet havi 60 euró (ilyenkor ugye milyen olcsónak tűnik a 4000 forintos diákbérlet Pesten..)
2/15 A kérdező kommentje:
és neked van ösztöndíjad?
2011. jún. 16. 12:44
3/15 anonim válasza:
hát igen. De én már itthon is járok egyetemre, tehát nem kint fogom kezdeni. Javaslom neked is ezt, mert ha egyetemen jól tanulsz, akkor arra simán tudsz ösztöndíjat kapni.
4/15 anonim válasza:
az egyetem ingyenes
munkát is vállalhatsz
kiindulópontnak ez nem elég?
5/15 anonim válasza:
Az egyetem ingyenes? Egy magyarnak? Nevettess még :)
6/15 A kérdező kommentje:
Ránk ugyanazok vonatkoznak az EU miatt, mint egy franciára, de én úgy tudom, hogy van tandíj ott.
2011. jún. 16. 13:14
7/15 anonim válasza:
9/15 anonim válasza:
ez nem tandíj, ez inkább regisztrációs díj, masszívan állami szubvencióról szól ez...
10/15 A kérdező kommentje:
ez az összeg tényleg nem tűnik vészesnek, főleg nyugati viszonylatban. és mennyit tud havonta keresni egy egyetemista Párizsban?
2011. jún. 16. 13:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!