Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Egy év középiskola az egyesült...

Egy év középiskola az egyesült államokban, ha megtehetnéd, te mennél?

Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 20:07
1 2
 11/20 anonim válasza:
Én csak akkor mennék ki, ha biztosan elismernék ezt az évemet is. Ismerősöm kiment és később az iskolája nem ismerte el neki a kint töltött évét.
2011. jún. 14. 08:17
 12/20 anonim válasza:
Mi pont itt vagyunk az USÁ-ban a lányommal, bár nem középiskolában, hanem általános 6.-ikban. Normál állami suliba jár, de mindenkinek csak ajánlom. A nyelvet úgy szívja magába mint a szivacs. A minap bementem a suliba, és ő fordított/javított ki, pedig én is jól beszélek angolul.Teljesen más az emberek viselkedése, az élethez való hozzáállásuk. Úgy tudnám összehasonlítani, mint egy vidéki vagy egy Budapesti diák élete.Egy életre szóló élmény. Ha egyedül, család nélkül jössz, készülj fel, hogy sokszor el fog kapni a honvágy. Így is nehéz, hogy mi itt vagyunk egymásnak. A megszokott környezet, barátok akkor is hiányoznak, ha amúgy jól érzed magad.
2011. jún. 15. 06:02
 13/20 anonim válasza:
persze;)
2011. jún. 15. 17:53
 14/20 anonim válasza:
Én kimennék ha nem kéne évet ismételni utána itthon:/ De amúgy egyetemen én is ott szeretnék tanulni:))
2011. jún. 16. 12:23
 15/20 anonim válasza:

tegnap 06:02!

Ti csereprogrammal vagytok kint?:)

2011. jún. 16. 12:25
 16/20 anonim válasza:
Én márciusban költözem másfél év angol nyelvtanulás után amerikába, és 10.-be járok Kaliforniában. Teljesen más az iskolarendszer, a diákélet. A nyelvtanulás szempontjából meg nagyon jó. És szerintem suliba járni is nagyon jó itt :)
2011. jún. 18. 08:00
 17/20 anonim válasza:
szia. Én egy anyuka vagyok. Ha lett volna nekem akkoriban lehetőségem,biztosan kimegyek 1 évre. Akkor is ha itthon ujra kell járnom azt az évet. Itt nem birnák venni neked az angol orákat,ott meg hamar megtanulod.És egy életreszolo lményben lesz részed,amit soha semmi nem potol.Ha az én fiamnak is lenne rá lehetősége,aki most végzett a 8-al,biztosan elengedném.Sőt ,örülnék ,hogy legalább ő halad és könnyebben érvényesül. Szóval menj,vissza se nézz. Ha kell ujrajárod azt az 1 évet és mi van vele!!De ellenben nagyon sokat tanulsz mindenről. Sok szerencsét!!!
2011. jún. 19. 15:59
 18/20 anonim válasza:

IGEN!!!

Igaz, én csak egyetemistaként voltam kint egy évet Németországban, de amellett, hogy ez volt addigi életem legnehezebb döntése, ez volt addig a legjobb is!

Amikor elindultam kifelé, szídtam magam, amiért olyan hülye vagyok, hogy fejest ugrokk az ismeretlenbe, és itthagyom a megszokottat, és tény, hogy akadtak kint is nehéz pillanatok... DE ÓRIÁSI ÉLMÉNY, ÉS RENGETEGET LEHET BELŐLE PROFITÁLNI!!! Nem csak a nyelvtudásra, új kultúra megismerésére, kapcsolatokra és tapasztalatokra gondolok, hanem minden közvetetten ebből fakadó előnyre: plusz pontok az egyetemi és PhD felvételin, előny a munkaerőpiacon... De ami a legfontosabb: életre szóló élmények! Én két év távlatából is heti rendszerességgel mesélek a kinti hónapokról... De jó is volt...

Szerintem mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel!

Nehéz elindulni, de nagyon megéri!

2011. jún. 20. 10:00
 19/20 anonim válasza:
Az egyesült államok egy csőd. Ott aki megél annak gratulálok mert az egy túlélő típus. Inkább egyesült királyság..
2011. júl. 10. 18:34
 20/20 anonim válasza:
Németországot pedig ne hasonlítsuk ide.. Nézzétek meg az (asszem magyarul így van) Extra méretben (supersize me) és a Nem kell félni nem fog fájni (Michael Moore)-t.
2011. júl. 10. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!