Milyen állami vagy nem túl drága főiskolák, egyetemek vannak külföldön, és hol?
"túl nagy a nyomás itthon nagyon nehéz bekerülni államira"
Külföldön még nehezebb, ebben biztos lehetsz. Ha egyáltalán magyar állampolgárként bárhova is felvesznek államira. Mert szerintem az kvázi lehetetlen, a költségtérítéses meg egészen biztosan drágább, mint itthon.
Nem is értem, miért gondolod, hogy külföldön annyira aranyélet van...
"meg ezért a színvonalért megéri fizetni 300 000et félévenként?"
Magyarországon is vannak színvonalas egyetemek. Ha Te nem olyanra akarsz menni, arról csak Te tehetsz, senki más. De 300 ezerért már nagyon jó mérnöki szakokon lehet tanulni, szóval nem értem, milyen problémád van a színvonallal.
Mellesleg továbbra sem értem, miért gondolod, hogy külföldön jobb színvonalat fogsz kapni olcsóbban.
Kérdező, bocsi az offért.
Utolsó válaszoló, úgy vettem le, hogy te jártas vagy a témában. Arról hallottál már, hogy állítólag a magyar diplomát sok helyen nem is fogadják el külföldön? Egyre több helyen olvasom. :S
És azt is mondták nekem, hogy hiába szerzek diplomát, külföldön valami egyszerű, kétkezű munkát kaphatok (pl eladó), mert egy olyan munkára amihez diploma kell nem engem vesznek fel, hanem az adott ország állampolgárait. Nagyon szeretnék majd kimenni külföldre a jobb megélhetésért, de jó tanuló vagyok, ezt nem sznobságból mondom, de nehezen viselné a büszkeségem ha mosogatnom kellene, még ha az itthoni fizetéshez képest jobban megfizetnék is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!