Mitől ilyen drága a külföldi középiskolai tanév?
A kérdésre válaszolva pedig:
A legtöbb EU-s országban úgy van, hogy 16 éves korodig iskola köteles vagy, és addig ingyenes az oktatás. Pl. Angliában a mi érettségink egy nagyon jó dolog, mert mi ezzel a papírral egyből mehetünk egyetemre, Angliában viszont sokan 16 évesen befejezik a sulit és ha később úgy döntenek, hogy tovább szeretnének tanulni, akkor még el kell végezniük egy kb. 1-2 éves tanfolyamot. Mondjuk ez országonként változik, hogy hogy oldják meg, de egy valami biztos: 18 éven alul, ha csak egy évet szeretnél külföldi középsuliba tölteni, ráadásul egyedül... Hát ehhez az az egyetlen értelmes, illetve egyszerű út, hogy ha van egy ismerős vagy rokon a célországban.
Hát szerintem azért olyan drága, mert sok iroda ajánlata már repjegyet is magába foglal + egyéb megélhetés, van hogy a családnak is fizetnek ahova mész + a közvetítő irodának is meg kell valamiből élnie.
Göteborgra visszatérve pedig nem. Én Malmöbe szeretnék jelentkezni és még Edinburgh-be is, de oda elfogadják a magyar érettségit, és sztem Európa szerte mindenhol. De meg tudod nézni minden egyetem honlapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!